30 Mars

Tiden går så fort, det är snart redan April. Känns som tiden går fortare ju äldre man blir, när man var ung så gick tiden extremt sakta istället men nu bara rusar den förbi känns det som. Hur ska det då bli när man blir 40? ;)

Jaja, sitter på "jobbet" nu och slutar vid halv fem och då kommer Jonas och hämtar mig efter han slutat. Då blir det hem och laga mat. Idag får det bli potatismos och ugnstekt falukorv. Jag älskar det, det är nog nästan det bästa jag vet om man tänker bort plankstek ;) Hellre äter jag det än pizza och all utemat. Hellre det än kinamat till och med och då måste det vara riktigt gott. Haha. 

Har suttit och tittat runt lite på internet, skulle vilja ha lite kursfilmer från moderskeppet.se. Grundkursen i photoshop som var gratis på sidan var jätte pedagogisk och det var absolut från grunden och det tyckte jag om. Så den grundkursen på moderskeppet.se rekommenderar jag till alla som är nybörjare och vill börja lära sig lite mer om photoshop. Men nu vill jag ju fortsätta med en massa andra kurser de har men har inte lust att riktigt lägga ut 300:- på en dvd, inte nu i alla fall när man har lite annat att inhandla. Så det får vänta tills det säger klirr på kontot igen, när det nu sker ;) 

Igår tog ju jag och Mikaela en tripp på stan (Ingelsta) innan jag började jobba. Och jag hittade min efterlängtade skinnjacka, har inte hittat någon på två år innan som har suttit som jag velat (är ganska kräsen vad det gäller skinnjackor och jeansjackor haha) Sen har jag bara gett upp och struntat i. Men igår kände jag att det var dags att göra ett försök och jag hittade en och dessutom var det den andra jackan jag provade! Så nu är jag förälskad i den. Eftersom jag trånat efter en så länge innan :) Köpte även ett par jeansshorts på gina tricot för 149:-, mycket billigt tycker jag. Sen ett par likadana solbrillor jag hade innan eftersom jag smart som jag är tappade mina andra på stan förra veckan :P Ja, fick med mig lite hem och bara saker som jag verkligen är kanon nöjd med :) 

Mikaela och Therese höll mig sällskap igår på "jobbet". Mikaela var tvungen att åka o hämta sin mamma runt 8 hugget men Therese stannade tills jag slutade och åkte med Jonas och mig hem :) 

Jaja, nu ska jag väl kanske fortsätta att göra något vettigt här. :) Puss&Kram på er. 







29 Mars

Blev mycket bilder på en gång där igår, men slänger upp några till idag :) Väntar på att klockan ska bli 1. Ska nämligen åka in till stan med Mikaela innan jag börjar jobba vid halv fem. Mikaela skulle titta på skor och jag ska nog titta på en ny vårjacka. Skulle vilja ha en jeansjacka och en skinnjacka. Men det är så svårt att hitta några som passar tycker jag. Men får väl se om man hittar nått. Skulle också vilja hitta någon fin byxdress som också sitter bra. Ganska så svårt att hitta när man har så tunna ben och liten rumpa ;) Jag, vill ju endå att den ska sitta lagom tight annars om den är mer av det pösigare slaget så ser jag ännu kortare ut än vad jag redan är ;) haha. Det finns fördelar med att vara kort men också många nackdelar speciellt när det gället kläder. 

Som när man T.ex. ska gå in i en klädaffär för att hitta något lite längre linne eller tunika. Ja, alla plagg man hittar i xs är så pass långa så de hänger enda ner vid knäskålarna. Och då ser man också helt plötsligt kortare ut på grund av att man redan har så korta ben. haha. Så jag tycker att de kan göra tunikor och sådant som är inne nu lite kortare för de kortare människorna här i världen ;) 

Jaja, ska väl fortsätta redigera lite bilder på Louise när jag jobbar sen. Har ju en massa kvar från våran andra fotodag vi hade. Där vi tog kort inomhus istället för utomhus. Blir så mycket svårare att fota inomhus bilder, speciellt när man inte har någon studio eller bra med ljus. Men det gick hyffsat i alla fall. Det börjar ta sig :) 

Här kommer några bilder till, Enjoy! Och kommentera gärna vad ni tycker, det skulle uppskattas :) 









Lite mer bilder

När jag endå håller på :) 

Modell: Louise
Fotograf: EmelieElina









Äntligen kommer lite nya bilder

Nu kommer äntligen de nya korten på Louise ut på bloggen, i alla fall några utav dem. Men lägger ut lite bilder lite då och då. Då kanske det blir lite fler inlägg med nya bilder från dag till dag :) 











Jäkla blogg

Nu när jag väl har förminskat bilderna från första fotodagen med Louise, så går de inte att ladda upp för det är så jäkla segt på blogg.se. Usch, vad iriiterad jag blir. Får se om det blir bättre om ettag eller om det får bli när jag kommer hem från "jobbet" :)

Nya bilder

Ja, lovade ju att bilderna på Louise skulle komma upp i nästa inlägg men håller fortfarande på att bildbehandla dem. 
Vill bli helt klar innan jag lägger upp de här. Men imorgon ska jag jobba en sväng och tar med mig datorn, så då ska jag passa på då. Så imorgon kommer det säkert upp några stycken på fina Louise. :) 

Klassfest/Sexparty igår, var jätte trevligt. Men blev lite för mycket för mig och jag har legat hela dagen i princip. För mig är det inte värt att inta alkohol för att hela nästa dag ligga i sängen och må pyton. Så nästa gång jag ska gå ut så ska jag fasiken va nykter! Tänk att må bra när man går ut på krogen och dansar ;) Och tänk att må bra dagen efter :) 

Nae, nu är det godnatt. Får hoppas bilderna kommer upp imorgon :) 
Puss&kram





Blev en nakenbild på mig också ;) haha. Vilken liten knubbis jag var! Titta bara på valkarna ;) 


24 Mars

Har fotat ganska så mycket de senaste två dagarna. I Tisdags så foade jag både Ebba och Louise, så svårt och få till korten som man riktigt vill ha dem. Men en del blev riktigt snygga! Igår så fotade Louise och jag ännu mer fast försökte få till mer lite närbilder. Ni kommer få se dem sen när jag har redigerat dem klart som tar lite tid ;) 
Har nyss blivit klar med Ebbas kort hon ska få imorgon i alla fall, nu är det bara alla kort på Louise kvar! :P 
Jaja, kommer några kort nedan på Ebba, så får Louise fylla ut nästa inlägg istället :) 

Puss&Kram










Min fotobok

Tänkte lägga in några bilder från min fotobok, så ni får se lite hur resultatet blev. 
Blev riktigt nöjd med den, speciellt eftersom jag bara betalade 49:- för den. Det enda de gjorde en miss med var att blanda ihop två olika bilder. En färgbild på Hobbit (min systers vovve) blev på sidan där de bara skulle vara svartvita bilder. Men det gjorde inte mig så mycket endå faktiskt :) 

Idag är det jätte fint väder, dock så blåser det i mellan åt storm. + att jag har världens mensvärk, AJ. 
Men Ebba skulle komma vid tre i alla fall och så skulle jag fota henne lite, får se om ni får se några smakprov idag eller imorgon. Beror på hur långt jag kommer med redigeringen idag. 

Jaja, nu kommer det några bilder på fotoboken, hörs senare! Puss&Kram 









En dag hos Carolina

Idag åkte jag och Therese in till Carolina vid elva hugget. Var där och umgicks lite sen gick vi på stan och åt lite mat på paus. Gick sen hem till Carolina igen, och blev sen lite rastlösa och gick ner på stan igen och tog en fika på expresso house. Vid kvart i sju gick bussen hem och känner mig helt slut nu, men det har varit en mysig dag med mina fina vänner. Tog även med mig kameran så tog några kort på gumman och gubben. Så här kommer några smakprov! Puss&Kram









En promenad med Ronja








Ullared

Ja, igår tog vi ju då den efterlängtade trippen till ullared. Jag handlade kanske alldeles för mycket men endå saker som är bra att ha här hemma enligt mig i alla fall. Inte kanske om man skulle fråga Jonas ;) Men blev mest saker till hemmet. Kommer lägga ut lite bilder på det jag köpte i slutet av inlägget. Men det var en rolig tripp i alla fall. 
När grabbarna var klara inne på ullared som gick lite fortare än för mig och Louise så satt de mest i bilen och gick in i någon fiskebutik och lite annat och försökte fördriva tiden på det viset haha. Men se vad de kan göra för våran skull ibland? ;) Det som verkligen behövdes till mig själv var bhar, tre fick jag av Jonas och en köpte jag själv. Han tyckte också det var dags att byta till lite nytt haha ;) Men det köpet blev jag kanon nöjd med för alla bhar passade och var kanon sköna när jag kom hem och provade dem. Och det är inte så ofta det händer när man inte provar dem innan!

Jaja, hittade en jätte fin klocka som jag passade på att köpa i ullared. Fastnade verkligen för den och den skulle ha passat perfekt i köket. Dock så gjorde jag tabben att lägga den i bagageluckan ytterst av allt. Och jag tänkte ju inte på att den var av glas? Så vad tror ni händer när vi sen öppnar bagaget när vi är hemma? Jo, klockskrället ramlar ut och går i tusen delar! haha. Sicken otur, så om det är någon snäll själ som ska till ullared snart så säg till så kan ni få köpa den där klockan till mig igen ;) 

Jaja, lägger ut lite bilder nu i alla fall på lite av det jag köpte igår. 





Massor av löpare och tabletter, har verkligen fastnat för de här. Tycker de är kanon snygga.
Även en fruktskål och bokstäverna love och en massa ljus i olika färger. Alltid bra att ha ;)





Ännu mera ljus, köpte även rosa också av de blåa längst upp. Ljusstakar för blockljus och tre andra silvriga ljusstakar för vanliga ljus. Och sen en grön lampskärm köpte även två blåa så man har lite att byta med i fönstret i köket :)





Köpte även en ny vit ryamatta till vardagsrummet. Var ju tvungen att ha lite färgbyte igår så det blev rosa med alla de nya sakerna! :) Sen inhandla jag även vita nya krukor med blommor till och en ny lampa och två nya silvriga ljushållare :) Sen den rosa lampan i fönstret är bara en tablett jag snurrat om en billig gammal ikea lampa för att piffa upp lite lätt som en plätt :)
Ja, det var lite av det jag köpt. Blev en held del kläder med och massa andra saker som lite smink och massa skönhetsprodukter :) Men fick med mig en hel del hem i alla fall och jag är nöjd :) ! 

Puss&Kram

18 Mars

Vad är det jag ser när jag vaknar? FULLT med snö. Ja, jag dog lite inombords när jag såg det. Jag som har börjat fått så mysiga vårkänslor och sen kommer den här skiten igen. För andra gången när snön har försvunnit någorlunda så kommer det helt plötsligt en hel hög ny. Bläää är aå trött på´t nu. 

Egentligen behövde  jag inte ha gått upp förrän nio idag, men min kära syster ringde och väckte mig redan vid halv 8 :P Och då var det bara att knalla upp :) Ska ju nämligen in och "jobba" ett dagpass idag. Hoppas bussarna går som de ska i alla fall. 

Inatt bär det ju också av till ullared, lääängtar som bara den. Ska ta med mig mycket av mina sparade pengar och shoppa loss, och fira lite att det blir att jobba hela sommaren :) huhu. 
Ska köpa en massa hem, dukar, ljus, lampskärmar och självklart en massa annat! Kan lägga ut en bild där man ser lite hur dukarna och ljusen ser ut som kommer från ullared. Fick dekorationssand, ljus och en duk och en mindre duk (tablett) av Mattias mamma Eva för att jag fotade Ebba, jätte snällt. :) Så här kommer den. Blir att köpa fler sådana dukar fast i olika färger! :) Kram på er!


Dock så är duken och ljusen mycket mer starkare grön  :) 


Har suttit och redigerat lite bilder

Ja, det har jag gjort. Har massa bilder kvar som är behov av redigering. När man inte hade ett bra bildredigeringsprogram så fick alla bilder som jag tyckte inte blev något vidare med ljus och sådär åka i papperskorgen. Nu kan man alltid prova att redigera och se om man kan rädda bilderna, och det går för det mesta! 
Så nu har jag en massa bilder på datorn som blir så mkt bättre bara med lite mer ljus och lite mer skärpa. Har kanske sagt förrut vilka program jag använder mig utav? Men det är i alla fall Digital Photo Proffesional för raw bilder tex. Och sen använder jag mig av photoshop Cs3. Helt underbara program tycker jag, dock är photoshop lite bökigt i början men jag tycker om att få prova sig fram lite och för att lära sig på det sättet.

Har suttit lite idag och testat mig fram i photoshop, försökte T.ex. lära mig om hur jag förstärker och framhäver ögonen som man ser de flesta fotografer som tar porträtt gör. Och det klarade jag mig på till slut. Det var inte alls ås svårt som jag trodde. Varje dag lär man sig något nytt, eller hur? ;) Nu kan jag i alla fall grunderna och kan utvecklas utöver det. Det tar sin tid, men för varje minut man ägnar sig åt att sitta och mixtra ju fortare lär man sig. 
Och ett tips till er som vill lära er mer gå in på olika fotobloggar och sök på klipp på youtube, där lär man sig en hel massa och får en massa bra tips! :) 

Nae, nu lägger jag ut några före och efterbilder! Puss&Kram

FÖRE



EFTER


FÖRE


EFTER


FÖRE


EFTER



Batterigreppet

Min gamla klasskompis frågade om jag kunde lägga ut några bilder på hur batterigreppet såg ut på, och självklart så gör jag det :) Har inte testat det jätte mycket än, men det ä riktigt skönt när man tar vertikala bilder. Eftersom man då använder sig av avtryckaren på batterigreppet istället för avtryckaren på kameran. Så det är kanon för porträttfotografering. Blev först lite orolig ifall det skulle bli lite förstort för mina små händer att greppa tag om, men det har inte varit några problem alls med det än så länge. Det passar som handen i handsken! :) 

Lägger ut några bilder här nedan! Puss&Kram








Blogglusten har försvunnit

Och fotograferingen har jag inte haft någon lust till heller de senaste veckorna. Lusten har kommit någon dag, men då drar man ut på det och sen försvinner den igen. Tror det har med att göra att jag går och tänker hela dagarna. Är så mycket som surrar i huvudet och man känner en sådan stor press. Fast egentligen var kommer all press ifrån? De här dagarna som gått har varit lite upp och ner. Tårar dit och ett leende dit, har varit riktigt trött och det har känts som att jag inte knappt orkat lyfta ett finger. Ibland känner man sig bara så ensam, Jonas kan vara ganska så dålig på att visa sitt stöd. Han tror att bara för att jag vet att han finns där så behöver han inte visa det. Men när jag kommer in i dessa perioder där allt känns skit rent utsagt så skulle det vara skönt om han bara kunde prata med mig så jag har någon att prata med och speciellt min plutt som är min sambo och som jag lever tillsammans med. Men har inte alla män sina brister? haha. Naedå så farligt är det inte, men när man inte mår något vidare skulle det vara skönt att kunna få ha en pratstund med sin sambo som varar längre en tio minuter. Eller vad säger ni? ;) 

Nae, slupratat om massa allvarliga och deppiga saker nu ;) Kände bara att jag var tvungen att ventilera mig lite! 
Jaja, igår tog jag trippen till Nyköping för att skriva på papper inför sommaren. Var jätte kul att få komma tillbaka och träffa alla och speciellt när man fick ett underbart välkomnande av alla :) Fick vänta på Chefen ettag eftersom hon var tvungen att hoppa in och jobba eftersom en annan veterinär var sjuk. Men passade på att småtjattra och fika lite med mina "blivande" arbetskamrater ;) hehe. Efter mötet och påskrifter så är det klart. Jobbar på nyköpings smådjursklinik från den 13 Juni till den 19 Augusti. Fick börja en vecka tidigare för att ha två veckors introduktion istället för en och det känns riktigt skönt, så man hinner komma in i rutinerna lite mer än vad man gör på en vecka :) 

Efter det kom Mikaela och hämta mig vid tåget i Norrköping och vi åkte hem till mig och umgicks lite :) 
Jag har även fått hem mitt batterigrepp jag har beställt också! Helt kanon, beställde inte orginalet från canon utan en billigare variant som inte har något orginalmärke. Skulle helst viljat haft orginalet, alltid roligast att ha tycker jag. Men det var ungefär 700:- dyrare orginalet så jag kände det att den billare typen absolut räckte för mig. Det gick på 622:- totalt med frakt på fotofyndet, tyckte det var ett kanonpris. Och det var riktigt fint också, såg precis likadant ut som orginalet fast det dock inte stod canon på det. Och det fungerar perfekt och sitter perfekt på min Canon 450d. Så det blev ett klipp! :) Sen har jag ju även fått hem en fotobok jag beställde fårn photobox och blev helnöjd med resultatet :) 

Blev allt för mkt text nu känner jag, så nu ska jag sluta. Så det inte printas ner en massa mer. 
Men får se när nästa blogginlägg blir, får hoppas jag hunnit ta massa nya fina foton tills dess kanske? 










Sugen på att fota lite porträtt

Ja, idag är jag faktiskt lite sugen på att fota lite porträtt bilder. Speciellt nu när det är så fint väder, får hoppas det fina vädret står på sig hela dagen :) Therese skulle komma hit sen så kanske ska be henne göra sig lite fin så jag kan ta lite kort på henne, och kanske man kan fråga Louise också ;) Måste ju träna för att bli bättre, är ju totalt nybörjare på porträtt. Men det börjar ta sig lite i alla fall. 

Och Ebba om du ser det här så är det bara att du hör av sig när du har vägarna förbi eller är uppe hos Louise och Mattias. Då kommer jag gärna och fotar om du skulle vilja :)
Vad tycker ni om min nya design då? Jag tröttnade på den gamla och ville ha nått svartvitt och inte som är så mycket. Blev inte helt nöjd med bakgrunden men jag tog bara någon för jag tröttna på´t tillslut. Så den måste jag fixa snart.
Nae, nu ska jag fixa lite här hemma och sen höra av mig till Therese! :) 

Puss&Kram 




En fotobok

Har beställt en fotobok från photobox.se eller com eller vad det är för adress ;) Var ett erbjudande om man blev medlem som är helt gratis så fick man ett fotobok lyx värd 289:- helt gratis man behövde bara betala portot på 49:-. Vilket kap, har tittat länge på sådana men har varit för snål för att beställa någon. Men igår fixade jag det en jätte fin svart med hårt omslag med 26 sidor bara med mina egna foton jag tagit. Bra att kunna testa resultatet hur det blir. Alltid kul att ha de samlade så också och inte bara på datorn :) 

Så passa på ni med, att beställa hem en sådan. Det gällde till den 12 Mars :) Eftersom jag redan var medlem på sidan så fick ju inte jag ta del av erbjudandet, men Jonas var så snäll att bli medlem istället ;) Så nu längtar jag bara tills den kommer, men det kommer nog ta ettag. 

Ja, min blogg blir inte så uppdaterad speciellt ofta men har verkligen ingen lust nu för tiden. Det kommer väl sådana perioder. Men får hoppas blogglusten kommer tillbaka snart i alla fall. Och att våren kommer snart så man kan gå ut och fota alla fina vårtecken!
Nae, nu ska jag redigera lite bilder! 
Puss&Kram







Äntligen går det framåt!

Ja, äntligen har man fått napp från ett jobb, ett sommarjobb. Det bästa är väl att jag älskar och trivs som fisket i vattnet där jag ska vara! :) Blir Nyköpings smådjurklinik 20 Juni - 19 Augusti. Det kommer bli en jätte stor erfarenhet och riktigt kul! Det kommer bli slitigt med resorna och man förlorar ju lite pengar också på resorna, men pengarna är ju faktiskt inte allt här i världen! ;) Det som kommer bli slitigast är att jag får gå upp riktigt tidigt och kommer hem framåt halv 8, 8 på kvällen på grund av att tågen går lite halvt som halvt då i sommar. Men det kan ju ändras igen tills dess. :) Men jag är i alla fall superglad och taggad till tusen, dock så är jag också nervös som alltid och min hjärna går på högvarv.

-Tänk om jag gör bort mig?
-Tänk om jag inte kommer ihåg nått?
-Tänk om de ångrar sig att de tog in mig?

osv, osv. Ja, jag är ganska så nojjig men det kommer ju gå kanon det vet jag ju innerst inne ;) Varför ska detta tänk om finnas för?;)

Jaja, på Tisdag nästa vecka ska jag i alla fall dit och hälsa på och även träffa chefen och skriva lite papper och det. Det ska bli riktigt kul att träffa alla där igen :)

Jaja igår var jag inne hos Carolina en sväng och umgicks lite och tittade på nya lägenheten hon och Kenny har flyttat till :) Den var verkligen jätte fin. Sen åkte jag hem och gick upp till Louise och hon färgade mitt hår. Hmm, hur ser jag ut ihåret tror ni? haha herregud säger jag bara. Nu är det verkligen knallgult, så måste absolut färga det en gång till innan jag ska till Nyköping nästa vecka annars lär jag skämmas ihjäl ;)

Mikaela kommer hit vart efter och hämtar mig vi ska in till stan en sväng och glo lite och käka. Var ettag sen sist nu så det ska bli trevligt. Nae, nu ska jag inte tråka ut er mer. Har tyvärr inte några nya bilder, mitt fotande har legat på hyllan ettag har inte varit sugen för fem öre för att fotografera, det kommer väl snart igen. Mitt humör är ju lite upp och ner nu för tiden så har väl med det att göra antar jag.

Puss&Kram på er!







2 Mars

Har inte haft någon blogglust de senaste dagarna. Och har det inte nu heller egentligen, men kände att jag skulle slänga in ett inlägg nu i alla fall. Idag är det åtminstione sol ute så man blir på lite bättre humör. Känner mig hängig också, kanske håller på att börja bli sjuk? Det får man hoppas att så inte är fallet. 

Har precis tagit en lång skön dusch. Färgade ju håret i förrgår mer blonda slingor. Och ja visst blev det skillnad, men dock så blev håret i massa olka nyanser som t.ex. gult, oranget, ljusbrunt och blont haha. Men man får stå ut när man varit mörk i så många år och ska bli blond igen. Var i stan igår och inhandlade lite mer hårfärg så man har här hemma på lager. Sen köpte jag även nutri color creme 1002 på hårvårdsbaren. Är som en inpackning och som ett silverschampo men de flesta som har testat det säger att det är bättre än silverschampo och många som har skrivit om den på internet säger att den är toppen på att ta bort gula nyanser och så i blont hår. Så ni som har blont, köp vettja. 139:- Inte så farligt för den räcker ganska så länge skulle jag tro. 

Jaja, har testat den nu faktiskt för första gången. Men inte säkert att det har gjort någon skillnad eftersom mitt hår är ju ganska så mörkt på vissa ställen. Men vi får väl se sen när håret har torkat. 
Funderar även på att gå och sola en sväng sen, skulle vara skönt att komma igång med det nu, är så jäkla blek. Men ser så mycket bättre ut med lite färg på kroppen tycker jag! 

Jaja, nu ska jag väl blåsa håret och sen fundera ut vad jag ska göra härnäst! ;)