Sista delen av föräldragruppen

Nu har jag varit på sista delen av föräldragruppen, den här gången pratades det mest om familjecentraler, bvc och det som händer när man har kommit hem i princip. Var riktigt givande, men mest givande är väl frågorna som kommer upp från de andra blivande föräldrarna som man själv kanske inte riktigt har tänkt på men som man egentligen undrar över. Och man fick svar på mycket av de här stora frågorna som cirkulerar runt på olika forum som är väldigt debatterade. Så det var kul och intressant, nästa vecka blir det amningskurs och det vanliga barnmorskebesöket! Vi ska försöka boka in profylaxkurs då också som många säger är bra! Tycker det är jätte kul att gå på alla möten, känns lite mer verkligt att det snart är dags på något sätt. Jag tycker det är så himla intressant också, så funderar på om man kanske inte skulle ha läst till barnmorska? Det skulle nog vara drömjobbet. 

Idag snöar det för fullt här också, första snön är så mysig och man får en speciell julkänsla i kroppen. Dock blir det inget julpynt eller nått sånt i år som jag annars älskar, det bästa på hela året. På grund av flytten, snart är det bara två veckor kvar tills flyttlasset går :) Full rulle. 

Idag blir det en riktig slappar dag bara, vila och ta det lugnt. Har börjat må illa nu under senare delen av graviditeten också, är väl Sprattel som trycker på och försöker ta all plats hon/han kan i magen. Men jag som trodde att jag skulle slippa illamåendet. Men det är nu det börjar för min del antar jag ;) 

Nu ska jag fixa lite och kanske packa några lådor, sen så kanske man ska bädda ner sig i soffan till en film? :) 


Bristningar

Jätte rolig rubrik, eller inte. Jag har nämligen fått fullt med bristningar nu under graviditeten, fast dock inte på magen en så länge. Men på rumpan, låren och lite på höfterna. Och igår till och med så såg jag att jag hade fått även små små på vaderna som antagligen kommer bli större. Jag får snart panik, ja jag vet att det kan låta töntigt. Men dessa bristningar får mig att få sån ångest trots att jag innerst inne vet att jag får det finaste i världen i slutet av det här.

Men från att ha gått från att inte ha en enda bristning någonstans på kroppen, att vara riktigt smal mm till att helt plötsligt få lite haka, bli bred som ett hus, få dubbelt så stora lår och vader, att låren skaver emot varandra när jag går när jag bli varm, listan kan göras lång men det är en ganska så stor omställning kroppsmässigt.
Om jag bara hade gått upp i vikt så skulle jag aldrig brytt mig, är faktiskt mer nöjd med mina lår och min rumpa nu en innan när dom har lagt på sig lite (förutom att dom skaver emot varandra i mellan åt,haha). Dock så ser inte det lika snyggt ut naken, bristningarna tar över hela mitt synfält. 

Men allt detta är värt det trots att man vissa dagar kan bli riktigt irriterad över det, man får ju en liten skatt och den lilla skatten är värd varenda liten bristning i världen :) Jag tycker ju faktikst att männen kunde få genomlida lite mer i alla fall, ibland kan jag bli riktigt irriterad när jag bara tänker tanken på att de inte behöver "bry" sig så mycket om en graviditet. De behöver inte tänka på vad de stoppar i sig i matväg eller drickväg, de behöver inte tänka på vikt, bristningar eller att behöva träna bort de där extra kilona efteråt, eller att genomgå en förlossning som är smärtsam och kan leda till komplikationer kroppsmässigt om nått skulle gå fel. Vi kvinnor fick nog den uppgiften för vi är starka, riktigt starka. 

Därför tycker jag att ni män ska ställa upp som bara den på oss gravida kvinnor, tänk vi går runt och bär på ert barn. Lite extra massage och omtanke tycker faktiskt jag att vi är värda! Så det så ;) Och jag kan faktiskt tillägga att Jonas har skött det riktigt bra en så länge, han är dock lite dålig på detta med massagen haha ;) Men man kan ju inte få allt? :)

 
 

23 November

Löning idag, dock inte för mig eller jo i och för sig 5 timmars jobbande förra månaden inte direkt att hurra för i pengaväg. Men det betalde ju av min telefonräkning i alla fall. haha. Får se sen vad som händer efter mammaledigheten, blir väl att skriva in sig på Af igen och sen jobba lite inom förskolor och sen försöka kämpa för fulla muggar och hitta sig ett ordentligt jobb som man har chansen till att nån gång få en fast tjänst. Eller kankse börja plugga till nått jag verkligen vill bli? Men vad vill jag bli? Suck. Ångrar så in i norden att jag gick djurvård på gymnasiet, det gav mig tre härliga år på en underbar skola med underbara människor men inte mer en så tyvärr. Tror många jobbmöjligheter förstördes på grund av att de drog in c15 ett certifikat för att få ge vissa läkemedel och lägga kanyl och sånna saker sista året, när man inte liksom kunde byta inriktningen mot något annat. Vi fick ju ett annat certifikat som vi får ge vissa sprutor och ta blodprov men som är väldigt begränsat om man ser mot c15. 

Jaja, slutpratat om jobb. Inget som är på tapeten nu i alla fall, får koncentrera mig på det lilla pyret i magen nu istället för att inte helt i mellan åt deppa ihop och känna stress och ångest på vad man ska göra sen. 
Men sprattel är väldans bra på att få mig att tänka på annat som tur är :) 

Igår kväll blev han/hon helt galen i magen, buktade ut små bulor lite här och var hela tiden. Och det var inga försiktiga sparkar och nävar och allt vad det var utan han/hon blev nog förbannad när jag bestämde mig för att det var dags att slänga sig på soffan och ta det lugnt :) Och självklart var inte Jonas hemma när det hände, fast han har fått vara med om det för några dagar sen han också när han/hon blev helt tokig där inne men inte alls lika tokig som igårkväll. Längtar så mycket efter vårt lilla pyre nu så jag tror att jag spricker snart! 30 fulla veckor imorrn och går in i v.31, inte så långt kvar nu i alla fall :) 

Idag ska det bara slappas och packas lite grann tror jag. Flyttlasset går ju om ungefär 3 veckor nu! :) 
En bild från v. 21 + 4 och den nedersta från förra veckan när jag gick in i v.30. Är det nån skillnad? ;) 




 

Föräldragrupp

Igår gick man upp riktigt skapligt för att följa med Carolina och lilla Ellie till öppna förskolan på babysång. Så vi åkte dit och sjöng och busade med Ellie med alla andra barn. Sen direkt efter det drog vi oss in mot stan och gick och kollade lite. Var riktigt duktig, fick inte med mig något hem alls och det skulle jag inte heller för att spara pengarna och det brukar annars inte gå såhär jätte bra direkt. Men igår gick det kanon! :) Sen var det hemfärd och blev bara princip hem och vända.

Föräldragrupp stod på schemat så Jonas och jag drivade in, var intressant och lärorikt trots att jag redan hade hört mycket förrut så kan det endå vara bra att höra det igen för det är mycket som är myter där ute som man går och tror på som egentligen inte är att lita på osådär. Var hur mycket nyblivna föräldrar som helst så det var kul. Vi pratade om förlossning och smärtlindring och sånt den här gången så var lite nervös för Jonas eftersom han är riktigt överkänslig men han klarade av det, så det var en liten lättnad för mig också. Han kanske inte är ett helt hopplöst fall endå på förlossningen sen haha. Han skippade dock förlossningsfilmen i slutet, men det inisterade jag till. Det räckte med att han klarade av att sitta i ett rum och prata om bäcken och sprutor och allt sånt där, lite i taget är alltid bäst tror jag :) 

Föräldragruppen var i alla fall slut vid 19.00 och då blev det en sväng till svärmor för att fika lite och hälpa henne med hennes skrivare en snabbis. Sen vid halv nio var vi väl hemma igen ungefär. Så blev en heldag för mig igår kan jag säga och jag var verkligen helt slut när jag kom hem. Sen när jag hoppade i mina myskläder så såg jag hur mina vader och fötter såg ut, som ballonger! De var helt knöliga när jag kände på dom, inte undligt att de värkte så dant. Så blir att köpa stödstrumpor på apoteket snarast! 

Yesbox, ska sätta mig och fixa klart det sista med lite foton jag har att göra nu. Så puss & kram! 


Redigering

Sitter och redigerar lite bilder som jag tog igår hemma hos Carolina och familjen :) Har varit där idag och umgåtts och käkat lite frulle o så. Och imorgon blir det stan med Carolina och Ellie, och sen iväg med Jonas till föräldrargruppen på eftermiddagen. Första delen 16.00 - 19.00, sen nästa tisdag är det andra gången får jag antagligen gå själv :) 

Yesbox, idag har sprattel varit mycket mer aktiv en tidigare i magen. Hur mysigt som helst, får hoppas det fortsätter så nu. Men han/hon kan hålla sig att vara vaken på dagarna och kvällarna och skippa nätterna tycker jag ;) Idag kände till och med Carolina lite buffar, och en så länge är det bara Jonas och hon som känt nått av mina vänner/familj. 

Nu ska jag ta och laga lite mat, blir soppa idag med potatis, morötter och purjolök. Den som jag kallas mammas soppa, som är världens enklaste men världens godaste :) Slänger upp ett litet tjuvkik på familjen Johansson/Petersen, en underbar liten familj <3 (Dock så saknas två familjemedlemmar, deras kissemissar gumman och gubben) 




v.30

Idag går jag in i v.30, snart bara tio veckor kvar tills vi får träffa våran skatt <3


16 November

Idag har det varit kalas på schemat, mormor fyller år. Så vi har varit där och fikat och umgåtts lite, sen har det inte hänt så mycket mer. Imorgon går jag in i v. 30 inte långt kvar nu, ska bli helt underbart att träffa våran lille/lilla för första gången. Jag kan inte beskriva den längtan med ord. Men känns skönt att tiden går hyffsat fort en så länge :) 

Har inte så mycket mer att skriva ner idag, men slänger ut några bilder på lilla söta Ellie och några bilder på snygga Louise som jag är klar med. Puss&Kram















Ellie

Knäppte några kort på denna lilla söta tjej idag som snart blir 1 år <3 Dock har jag mycket redigering kvar! 




Godmorgon

Vaknade idag av Jonas väckarklocka ringde vid 8, och kunde inte somna om. Har inte haft någon bra natt inatt, sovit gott har jag dock gjort men varit uppe och kissat hela tiden känns det som. Och endå kan jag inte somna om nu igen på morgonen. Så jag gick upp istället för magen började skrika efter frukost :) 

I måndags var det glukosbelstningtestet som gällde vid halv nio på mvc och vid 11 skulle jag till barnmorskan. Glukosen var inte alls lika farligt som jag trodde, var inte alls så mycket man behövde dricka trodde det var mera faktiskt. Men det smaka riktigt illa på grund av att det var så jäkla sött, så fick lite kvälvningar där andra hävningen men det stannade kvar i systemet i alla fall :) Sen var ju även väntan inte sådär jätte kul med hungern och ha fastat sen 22 dagen innan. Klockan hann bli halv tolv innan jag fick i mig någon frukost. Men nu är det gjort i alla fall och värdet jag fick på provet var bra, så det är skönt! 

Sen var det dags för barnmorskan som mätte magen och lyssna på hjärtat o sådär. Hjärtljuden var lite lägre denna gången så ett medel på runt 140, förra gången låg det på 152 och magen hade växt från 25 till 29 så magen följde min kurva precis, så allt var bara bra. Mitt järnvärde hade dock gått ner från 121 till 108 denna gången, men behöver inte äta järntabletter än i alla fall så det är en lättnad :) Så allt såg bra ut och det var riktigt skönt att få komma hem sen kan jag säga. 

Igår var jag på stan på eftermiddagen med Mikaela, hämtade även upp Therese när hon slutade jobbet och åkte hem till mig och käka och hade kvällsmys som ofta på tisdagskvällarna :) Idag får man se vad som sker. Har fastnat på moderskeppet.se där jag går massa "internetkurser" om fotografering och photoshop och sådär riktigt kul att sitta och lära sig. Har kommit in i den svängen nu att all information sugs in, jag tycker det är riktigt kul att plugga och lära mig en massa saker, så egentligen skulle man ta sig i kragen och börja plugga nått ordentligt sen när man har varit mammaledig. Men man får se vad som sker. 

Nu ska jag surfa vidare! Puss&kram :) Slänger in en bild på mitt hjärta och jag <3




Barnmorskan

Uppe för att snart bege mig till mvc, får se hur det går. Har ju inte fått dricka eller ätit något sen halv elva igår kväll eftersom jag ska göra ett sockerbelastningprov idag. Jag skulle göra allt för att få äta en macka just nu eller i alla fall ta några klunkar cola, men nej får stå ut med morgonillamåendet ettag till. Får hoppas bara att jag håller mig från och kräkas i bilen påväg in. Sen ska jag dricka den där sockersörjan där inne också, och sitta i två timmar och bara sitta. Suck vad jag klagar känner jag, men jag är trött och illmående så det så :) Men gör ju detta för lille sprattels skull så får tänka på det så mår jag lite bättre i klagnerven! 


Men jag vet ju att när detta är klart så är det dags för vanliga besöket hos barnmorskan, där det ska mätas mage och lyssnas på hjärtljud så det ska bli spännande :) Första gången jag åker in själv idag också, Jonas har alltid varit med dom andra gångerna men han fick jobba istället. Sen kan det faktiskt vara skönt att kunna ventilera sig med barnmorskan om förlossning och allt utan att ha någon som håller på och svimma bredvid sig så fort man nämner smärta eller blod ;) Han är ju så känslig min fina! Får hoppas han klarar av att vara med något på förlossningen i alla fall! 

Nae nu ska jag göra i ordning det sista innan jag packar in mig i bilen och drivar till stan, puss&kram
Slänger upp några bilder jag tog från när jag och Louise spenderade några dagar hos pappsen i somras! 











Går in i v.29


Idag går jag in i v.29, spännande, inte så många veckor kvar nu och de senaste två dygnen har jag drömt om våran lilla bebis. Igår natt drömde jag att jag födde en liten pojke som var det finaste jag sätt och inatt så drömde jag inget om förlossningen utan att Carolina och jag var hemma hos mig med Ellie och den lille bebisen, och att vi sedan lämnade dom två knoddarna hemma för att åka ut på moppe och leta efter Jonas och Kenny som inte var hemma, ja konstiga drömmar har jag ju i alla fall :) Men det är första nu de senaste dagarna jag drömmer just drömmar om bebisen.

Att man kunde längta såhär mycket till något kunde jag aldrig tro, och det som är skönt är att jag är relativt lugn än så länge med förlossningen och så. Förlossning har aldrig skrämt mig, men kommer säkert bli nervös den dagen det är dags självklart. Men jag får försöka att tänka att det bara blir värre om man stressar upp och jag kan ju aldrig komma ifrån det som ska hända liksom :) Jag får ju det finaste man kan få när det är över! :) Det enda som jag kan bli lite orolig över ibland är ifall jag inte vet om det är rätt eller fel smärta. Svårt att förklara men, eftersom jag inte kan föreställa mig hur ont det kommer att göra så är jag rädd att jag ska känna "ska det göra så här ont, eller är det nått som är fel?" om ni förstår vad jag menar. Ja, det blir mycket tankar hit och dit. 

På måndag är det dags för barnmorskan i alla fall, och då blir det att göra ett sockerbelastning test eller vad det nu heter och sitta där inne i två timmar och glo utan att få äta eller dricka nått 12 timmar innan jag ska vara där. Efter så ska jag in på vanliga besöket med barnmorskan och mäta magen och lyssna på det lilla hjärtat, ska bli lika spännande som varje gång :) Får se om magen växt nått, men det tror jag att den har ;) 


Slänger ut en magbild från idag, v.28 + 0 :) 





9 November


De senaste dagarna som varit har varit sig lika. Igår gick jag till Carolina runt halv tio, tio och åt frukost med henne och Ellie, sen kom även Madelene dit med Isabelle och fika och hade det mys. Blev sen lite sugen på att åka en sväng till stan och stanna på willys och köpa lite basvaror, och sen även kolla på lite födelsedagspresent till lilla Ellie, så Mikaela följde med mig på den trippen :) Hittade leksaken jag ville åt Ellie, Carro vet redan vad det blev eftersom att jag var tvungen att säga vad jag köpte eftersom jag visste att Carro endå skulle köpa den till Ellie om ingen annan gjorde det ;) Så det blev den här lila hundvalpen från fisher price, hoppas lillsnuttan blir glad! :) 


Idag har det varit samma sak, frukost hos Carolina runt tio och sen har vi bara myst och sen gått en promenad i friska luften. Nu är jag hemma och väntar på att Jonas ska sluta jobbet så han kan komma hem så vi kan ha fredagsmys :) Sprattel har varit lugn idag, men han fick ett ryck förrut och hade en boxningmatch där inne så magen buktade ut lite här och var. Alltid mysigt när man inte bara känner utan ser också, jag som inte ser speciellt ofta utanpå magen med buffar och så tycker det är lite extra spännande när det väl händer :) Imorgon går jag in i v.29 så då blir det nog en magbild, tänk vad tiden går fort! :) 

Puss&Kram




7 November


Idag blev det en hyffsat tidig morgon, klev upp klockan 9 hugget och hoppade sen in i duschen för att sen gå hem till Carolina och Ellie, vi åkte sen till Johanna och umgicks med henne och lille Theo :) Mys. God frukost och en massa tjejprat! Annars idag har det inte hänt så mycket mer, lagat mat och tagit en kaffe med Louise. 

Imorgon blir det att gå upp skapligt för att käka frulle med Carolina och Ellie, och sen ta en promenad :). Sen är jag även sugen på att åka in till stan en sväng på eftermiddagen och titta på födelsedagspresent till lilla sötnosen Ellie som fyller 1 år den 30 November :) Får se om det blir så, men skulle endå behöva åka till willys och köpa lite basvaror hem också.

Nu börjar det klia i fingrarna till att börja packa och flytta också, nu när det börjar närma sig lite mer så börjar det kännas lite mer verkligt. Jag har ju tjatat i flera år på att jag vill flytta till hus och nu ska vi göra det :) Jag har alltid varit mer husmänniska en lägenhetsmänniska, tror att jag kommer bo ute i trädgården i början bara för att jag kan :) 

Nu ska jag slänga mig på soffan slänger in en bild på lilla magen också v.24+4! Puss&Kram :) 


Godmorgon!

 
Vaknade upp av att lilla sprattel hade cirkus inne i magen, alltid lika mysigt kan man få ett bättre uppvaknande? :) 
Så fort jag reser på mig blir han lugn igen och somnar väl till igen, han vill väl ha lite gugning! Snart dags för att inta lite frukost och se vad som sker idag, har kommit in i en trött period igen där min energi är åt noll hållet tyvärr. Kanske är för att jag inte längre får någon sammanhängande sömn på nätterna längre, pågrund av att jag varannan timme om nätterna måste kissa nu istället för var tredje. 

Min mage syndes väldigt tidigt när jag blev gravid, oftast syns den ju inte så fort speciellt inte med första barnet men det är ju såklart väldigt olika från person till person. Men tänkte lägga ut en bild från då jag precis hade gått in i v.10 (9+1) och en annan från v.13 (13+0). En riktig svullen mage hade jag i alla fall, undra hur det kommer bli med graviditet nummer två sen :) 




 
 

Nu ska jag göra ett försök

 
Nu ska jag försöka göra ett försök till att börja blogga lite mer ordentligt igen, vi får se hur länge det håller denna gång. Kanske bara blir detta inlägg? Men ska försöka printa ner lite i alla fall. Kommer väl bli lite bilder, men mest kommer den nog handla om graviditeten eftersom att det är det som mitt liv kretsar runt just nu och där mina tankar  är för det mesta hela tiden :) 

Jo nu är jag helt plötsligt inne i v.28, tiden springer iväg men nu de senaste veckorna känns det som det har vänt och har saktat ner. Man längtar bara mer för varje dag som går samtidigt som man blir lite rädd emellanåt om att jag ska ha ansvar för ett nytt litet liv, man har ju ingen aning om hur nått kommer kännas och det blir lite skrämmande ibland :) Men antar att det är alla känslor hit och dit som flyger runt lite här och var. Men jag ser framemot att bli mamma, det är nått jag har längtat och drömt om i hela mitt liv. Nått som jag alltid har pratat om, jag har alltid älskat barn och varit väldigt barnkär, och har alltid haft barn runt omkring mig, så på grund av det tror jag att jag har längtat lite extra mycket tills det är min tur. Och nu är det min tur att få ett litet pyre och tillsammans  med en underbar Jonas, som jag älskar så det knakar :) Det kan faktikst inte bli så mycket bättre. 

Sen har vi även köpt hus också, allt på en gång :) Men det känns skönt att ha det klart när man får en liten bebis så man slipper att konka med allt upp för trapporna hit och dit och bo trångt och inte ha nånstans att förvara alla saker. För det blir ju inte mindre när man får barn precis :) Så det blir antagligen inflytt en vecka innan jul, så i år blir det inte så mycket julkänsla hemma i alla fall. Men vi får ta igen allt det nästa år! 

Sen är jag även överlycklig eftersom Louise och Mattias ska få en liten knodd också, ungefär 3-4 månader efter vår ploppat ut så i mitten, slutet av maj. Så det ska bli riktigt roligt, riktigt kul också att vara mammaledig med någon och kunna hitta på saker tillsammans, och så att barnen kan leka och busa med varandra sen. Gå i skolan tillsammans och allt sånt där, får hoppas bara att de bli vänner och inte ovänner ;) 

Nae nu blev det ett alldeles för långt inlägg så får skriva oftare men mer kortisar tror jag! :) 
Men slänger in några redigerade bilder på kommande milfen Louise, hur snygg är hon inte en riktig linslus!