Frejas första vaccination

Idag var det dags för den bävade första vaccinationen, och det gick super bra. Hon var så duktig min lilla tjej. Första sticket var inte alls så farligt lite gråt men inte det här riktiga ledsna gråtet. Men det kom till den andra sprutan som skulle göra ondare en den första. Och det hörde man även på Frejjis att den gjorde också, hon illvrålade men bara i några sekunder sen var det över. Riktigt skönt för mitt "mammahjärta" :) 

Tog sprutan vid ca halv tolv och en så länge har ingen gnälligare eller febrig tjej tittat hit! Men vi får se när kvällen närmar sig, man kan ju alltid hoppas hon slipper febern. Hon verkar inte heller ha ont vid sticken heller direkt, ta på byxor och av vid blöjbyten är inga problem en så länge. Så vi hoppas på det bästa att det håller i sig som nu. 

Fick även svar på varför Freja i några dagar sov så himla dåligt i några nätter, hon trodde att det var för att hon har växt en del och behövde fylla på med lite mer mjölk en vanligt för den skullen, och de gör de tydligen bäst på nätterna för det är då flödet eller hur det var i brösten, var bättre. De är smarta de små liven :) Inatt fick jag i alla fall sova, riktigt bra och om vi inte skulle ha varit hos bvc idag skulle jag fått sova riktigt ordentligt. Hon somnade väl vid närmare 1 igår natt och vaknade vid 6 första gången, så himla skönt! Då ville hon äta och sen somnade hon om och vaknade vid kvart vöer 8 för ännu en påfyllning men somnade hon snabbt igen och sen fick jag väcka henne vid lite innan tio eftersom vi skulle till bvc! Så se vilken natt, hoppas det fortsätter i det här spåret nu och att det inte bara var just för den här natten :) 

Min tjej hade även gått upp och växt som hon skulle, så nu väger hon 5340 och är 58 cm lång. Skönt att veta att hon får i sig tillräckligt! För tre månader sen när hon tittade ut vägde hon 2245 och var 45 cm lång, en väldigt stor skillnad. Man förstår och har glömt bort hur liten hon var! Men nu börjar hon bli stor tjej! Ja, hon blir ju faktiskt exakt tre månader idag! <3

Nu inväntar vi pappsen, sen ska det lagas mat och bara mysas! Puss&Kram
20 Mars

Halloj! 

Freja sitter nu i sin babysitter och kollar på tv, medan jag passade på att sätta mig här en stund och skriva några rader. Får se hur lång tid det går tills hon tröttnar :) Skönt att hon börjar bli lite större nu så man kan lägga ifrån sig henne en stund i babygymmet eller sätta henne i babysittern utan protest. Hon underhåller sig själv med att sprattla som en tok och i mellan åt kommer det ett litet skrik på mamma då hon vill veta att jag finns i rummet eller ha lite uppmärksamhet. Hon ler mer och mer för varje dag och ibland kommer det lite läten till också, men hon får inte fram det där riktiga skrattet än, utan det blir oftast ett stort leende och ett glatt sprattel. 

Mitt hjärta smälter nu när hon har börjat svara en lite mer när man pratar med henne. Ibland när hon ammar så stannar hon upp och släpper tutten och kollar upp på mig och börjar prata med mig och när jag pratar tillbaka så kommer ett stort leende. Hon börjar bli stor mammas underbara tjej! Hon blir tre månader den 27 Mars, snart är hon ett halvår! Herregud vad fort tiden går. 

Hon börjar bli mer och mer starkare i nacken, men hon tycker inte det är något vidare att ligga på mage och träna så en så länge så orkar hon inte vidare värst länge. Men det är inget vi skyndar på, det får ta den tid det tar :) 

Imorsse for mitt hjärta nästan ut när hon vaknade på morgonen och jag la över henne i vår säng ganska tätt intill mig. Jag brukar vara väldigt duktig på att inte röra mig en centimeter när hon ligger tätt intill. Men jag somnade såklart och helt plötsligt vaknar jag av ett litet ledset gråt, jag hade antagligen stött till henne när jag flyttade min arm så hon fick ont mammas lilla hjärta hon blev nog även lite rädd eftersom hon sov som en stock. Mamma hjärtat värkte men det gick fort över som tur är, så nu tror jag att hon får ligga på pappas sida när han går till jobbet istället och inte så nära när jag är så trött :) 

Nu ropar lilltjejjen på mig, dags för mat!Ganska så glest


Det blir ganska så glest mellan inläggen här, men ska försöka bli bättre eftersom det även kan vara kul för mig också att gå tillbaka till bloggen och minnas :)

Just nu är Frejjis och jag ute en sväng i vårsolen! Parkerade vagnen och satt mig på bänken bakom garaget och gud så skönt det är! Skönt att tjejen trivs i vagnen. För inne sover hon inte så långa stunder och låter inte mamma hinna med allt för mycket som skulle behöva göras :)

Freja har nu börjat sova mycket bättre på nätterna! 4,5 - 5,5 timma i sträck sover hon på natten nu för att sen vakna och vilja ha mat o sen somna om ca. 2 timmar igen! Riktigt skönt! Dock så känner jag mig nästan tröttare av att få sova mera! :)

Igår var vi på bvc för en extrakoll eftersom hon har varit så slemmig nu och det irriterar henne ganska så mycket. Men lungorna o så lät fint så det sitter i de övre luftvägarna och verkar inte riktigt ge med sig men det är väl bara härda ut och köra på koksalt och bröstmjölk för o rensa!

Frejas startvikt var 2245 g hon gick ner till ca.2100 där första veckan och hon var 45 cm när hon tittade ut.

Igår vägde hon 4755 g och var 55,4 cm lång! Hon har växt som bara den och det är så skönt att veta att hon får i sig tillräckligt! :) mammas stora tjej <3 Igår blev hon även 10 veckor redan! Och ler gör hon för fullt nu och det är det gulligaste och finaste att få se sitt lilla pyre le :)

Nu ska jag fortsätta njuta av vårsolen! Trevlig helg!


Snark!


Vaknade precis av en hungrig Freja! Så nu sitter jag och ammar. Tänkte fördriva tiden genom ett kort inlägg med en bild på min lilla tjej!