Ont i huvudet

Har haft en smygande huvudvärk hela dagen. Tror att det är spänningshuvudvärk på grund av att jag har så ont i axlar/nacke och går och spänner mig ganska så ofta. Får hoppas det går över nu framåt kvällen efter några piller. 

Har försökt att fota lite vatten idag, har dock gått lite sådär. Det är verkligen sant att man måste öva, öva, och öva för att få in snitsen och det tar sin lilla tid. Fotar på manuellt läge också så då styr man i princip allt. Och det är inte det lättaste när man är nybörjare. Men övning ger färdighet, eller? ;) 
Lägger ut en bild eller två på några droppar jag fick i alla fall! 








Mår inget vidare

Hoppas bara inte jag blir ordentlig sjuk. Men får hoppas att det blir bättre tills imorgon. 

Har suttit och lekt lite med photoshop och även i Digital photo professional. Det sist nämda programet är kanon, enkelt att använda och går även att redigera sina bilder i raw-format och i "vanligt" format :) Photoshop är med självklart kanon, och det är super kul att sitta och pyssla med. 

Slänger in en bild jag redigerade om i Digital Professional :) 

Före




EFTER



Skulle vilja ha beskärt bilden lite ser jag nu. Men det orkar jag inte nu i alla fall, så det får vänta :) När man har dessa program nu så kan man sitta och pyssla med alla de bilderna som har blivit dåliga man tagit, de som alltså har legat i en ensam mapp någonstans och aldrig använts till nått och försöka få dom till att bli riktigt bra. Riktigt kul, helt plötsligt får man massa "nya" kort att lägga till sin samling ;) 

Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg. Nu ska jag fortsätta att redigera lite bilder! :) 

Puss&Kram


Lite mer bilder

Lägger upp några till bilder som jag redigerat och pysslat med lite idag. Tänkte lägga upp lite före och efter så får ni tycka till vad ni tycker. Alla tycker ju ofta olika, så bra att få ny syn på sina bilder ibland :) 


FÖRE


EFTER


FÖRE


EFTER


FÖRE


EFTER



Ja, det blir ju skillnad kan man säga :) Förresten om det är någon som vill att jag ska komma och fota så är det bara säga till! Om det är självporträtt eller djur eller vad som helst. Jag ställer gärna upp :) Bara bra för mig att kunna få chansen att utvecklas mer! Godnatt nu och puss och kram! :)

Nya bilder

Ja, nu hoppas vi att det ska funka att slänga in några bilder! Efter mycket förminskning och dittan och dattan så hoppas jag att kvaliteten inte blir helt kass nu! :) 









Jäkla skitblogg!

Nu när jag äntligen är klar med att redigera bilderna från igår som jag har suttit hela dagen med på jobbet så går det inte att ladda upp några bilder. ATTANS! Men de kommer senare istället.

Puss&Kram


skit natt

En riktig skitnatt har det varit inatt. Har inte sovit något i huvudtaget känns det som. Hatar när dessa nätter kommer när man inte kan koppla av riktigt och när det inte går att sluta ögonen. Fick sova runt tre timmar ordentligt i alla fall. Men dock sov jag så ytligt så jag vaknade så fort chippen började äta sitt torrfoder. haha.
Ibland är det inte så kul att vara lättväckt! Men idag är det ju i alla fall Fredag och efter jag jobbat så ska jag ju hem och bara njuta av att det är helg. Och då får jag ju sova.

Nu längtar jag tills jag kommer till jobbet, då jag ska fixa med bilderna lite till. Måste bli lite mer hajj på det här med photoshop ;) Men det tar sig sakta men säkert. :)

Nae, nu ská jag slänga mig i sängen innan bussen går. Slänger upp några bilder sen när jag blir klar. Får se om jag hinner klart på jobbet eller inte!  Puss&Kram


En gammal bild <3 Ja, där hade jag svart hår, dock så färgade jag det mörkbrun för det mesta. Ja, ett överpreparerat hår hade jag i alla fall. Äntligen har jag fått ner färgen!


Ett smakprov

Fotade som sagt Ebba en snabbis idag. Blev inga naturbilder, men blev nöjd i alla fall med dagens fotografering. Sitter just nu och redigerar lite bilder som jag tog. Fick idag ner Photoshop Cs3 och det fungerar som det ska, YES! :) Ska ta med mig datorn till jobbet imorgon och fortsätta redigera bilderna där så jag blir klar tills Ebba kommer och hämtar bilderna imorgon :) Tar ju sådan tid, fast jag inte gör någon större redigering på bilderna. Tar bort lite blämmor och sådant annat inget mer. Det tar sin lilla tid :) Jag som är komplett nybörjare på photoshop också gör ju inte så att det går fortare om man säger så ;) Det tar ju sin lilla tid att guida sig fram med youtube och med en massa andra internetsidor :) 

Men men slänger upp ett smakprov i alla fall, sen så kommer några andra upp imorgon när jag är klar! 
Puss&Kram



Får bli en fotodag idag

Ja, det ska fotas lite idag. Mattias söta lillasyster Ebba skulle komma till Mattias och Louise när han slutat jobbet och då ska jag fota henne och Chili lite och lite bilder bara på Ebba. Får se om vi tar några bilder ute också i det här underbara vädret. Sen tänkte jag att jag skulle ta lite naturbilder och sånt. Hoppas jag får till några bilder idag. 
Vissa dagar så får man till det som man vill ah det och andra dagar inte. Så får hoppas det är en bra fotodag idag :) 

Jaja, idag är jag i alla fall ledig. Skönt och jag skulle ju ha städdag och det idag. Men jag blev på hugget igår när jag kom hem så direkt när jag kom hem från jobbet så började jag att städa så allt sådant är gjort idag :) Så skönt att vakna upp och inte ha en massa måsten att göra på morgonen :) 

Det blir väl ett inlägg sen med lite nya bilder då! :) Hoppas jag får till det nu bara! ;) 

Puss&Kram





Hobbit gjorde mig sällskap

Ja, eftersom min syster har fått tillökning i familjen av lilla hobbit så kom han hit en stund förrut och gjorde mig sällskap när matte och barnen skulle iväg och handla.

Mys på jobbet på hög nivå, lilla plutten!




23 Februari

Sitter på jobbet igen, precis öppnat. Gick till syrran en sväng på en morgonkaffe innan. Gött! Nemo ville leka, men han förstod nog inte att moster har blivit "gammal" och tråkig och måste jobba. :) Min plutt. Pim var i full gång med att klä sig, men hon kom inte så långt. När jag gick hade hon fått på sig en strumpa, hon hittade nämligen inte den andra :) hehe. Mosters älsklingar.

Jaja, slutar halv fem så tiden kommer nog gå riktigt fort idag skulle jag tro. Kanske ska inventera lite så tiden går lite fort. Men om man inte skulle hinna klart allt så har man ju gjort allt i onödan och det känns ju sådär mindre kul ;) Men vi får se annars blir det några one tree hill avsnitt istället :) Vilket låter mest lockande? ;)

Snart är denna vecka slut och då ska jag njuta av att ha helg och det ska bli så skönt. När man går hemma i veckorna så njuter man inte alls lika mycket av att vara hemma. Förutom att man får ha Jonas hemma om dagarna. :) Men nu när jag har jobbat nästan hela veckan så kan man njuta av att få vara hemma på ett helt annat sätt.

Imorgon är jag ledig, men då kom jag ju på att jag endå är tvungen att åka in och lämna pappret till AF för att få mina pengar. Men min syrra kom på den briljanta idéen att jag kunde ju lämna pappret till henne så kunde hon gå och lämnade det, eftersom hon bor några hundra meter därifrån ;) Skönt. Så imorgon får jag tid till att städa och fixa hemma innan helgen, så jag kan njuta av att vara ledig och att det är städat!

Nae, nu ska jag nog ta och inventera lite i alla fall. Puss&Kram


Här i denna fåtölj spenderar jag för det mesta min tid på jobbet ;)

Har precis börjat jobba

Japp, nu är jag igång för kvällen. Slutar vid 22.00 och då kommer Jonas och hämtar mig efter han slutat.
Jonas fick för sig imorse att åka in och besikta om bilen, så jag åkte in med honom lite över tolv och åkte till syrran så länge. Orkade inte vara hemma och se hur det ser ut, damm precis överallt och jag orkade verkligen inte städa idag kände jag. Så när jag kom in till syrran stod maten på bordet, mums. Att jag inte har fått syrrans matlagningskunskaper är skam, för fy så duktig hon är på att laga mat.

Jaja, har busat med barnen lite också och med lille hobbit såklart. Pim fick se ett kort på henne själv och då slank det ur henne:

- Åhhh vad fin jag är! Sen tittade hon på mig och log :)

Ja, barn är så underbara. De säger precis vad de tycker i nästan vilken situation som helst. Älskar mina små knoddar. De är så underbara.

Jaja, ska nog sätta mig och titta på några one tree hill avsnitt. Då brukar tiden bara rusa förbi :) Får se om det har kommit ut något nytt avsnitt på säsong 8. Men de brukar ju komma ut på Onsdagar nu mera.

Nae, tänkte bara slänga in ett inlägg så nu är det dags att jag rundar av. :) Puss&Kram






22 Februari

Fick vara ledig idag på dagen. Frågade Camilla igår om hon kunde ta dagen och jag kvällen och det kunde hon :) Så skönt att bara jobba halvdagar, det går ju så fort. Så skönt att vara hemma lite idag, när Jonas är ledig också. Åker med han in till jobbet sen, när han börjar eftersom han med börjar sent idag. 

Just nu är han ute med Chippen i kopplet, Ronja och Jonas pappa är här. Så dem är ute alla fyra en sväng. Dock så tycker inte Ronja om katter så mkt, men Chippen älskar ju hundar. haha. Tycker det är så sjukt att Chippen hatar katter, men han älskar hundar och blir helt till sig. Undra på om han ser sig som en hund själv? Det har nog med att göra lukter och sådant där också. 

Skulle börja städa här hemma för det ser ut som en svinstia, dock så känner jag att jag inte orkar det nu innan jag börjar jobba. Men det får väl bli till helgen eller nått annars. Jag får väl stå ut att se skiten helt enkelt. 

Jaja, nu ska jag väl bara slappa lite hade jag tänkt. Puss&Kram





21 Februari

Godmorgon! 

Sitter här och väntar på att tiden ska gå så man kan vandra till bussen. Så tråkigt att inte ha någon ekonomi till att kunna ha en egen bil, för då hade man sluppit att vänta på buss och dittan och dattan. Ska jobba dag idag, så det kommer gå fort. Börjar vid elva och slutar halv 5, så det är ju inte så många timmar. Imorgon kommer det bli lite värre då jobbar jag 11-22, men de dagarna brukar i mellan åt också gå ganska så fort. :)

Igår kväll gick vi upp till Mattias och Louis och kollade på solsidan, så jäkla bra. Största hökdpunkten i veckan! Sen så gick Louise och jag in i sovrummet för att titta på big brother som hade premiär igår. Ja, vad ska man säga om människorna som gick in i huset? Har det alltid varit så blandade åldrar? En del såg ju riktigt gamla ut? Är det ens några så pass gamla människor som vill vara med i förnedringstv för att bli "kändisar"? Ja, det  blir väl att kolla på det för att se om åldern verkligen har betydelse? ;) haha. 

Ska sätta ut vårat gamla köksbord på blocket tänkte jag idag när jag kommer hem. Slänga ut det för en billig peng istället för att slänga allt i soporna, det är ju lite små märken i bordet. Men det kan man ju inte undvika att det blir på ett träbord som är ganska så gammalt :) 

Jaja, kanske skrivet ett inlägg senare, eller kanske inte. Vi får se helt enkelt :) Annars blir det ett imorgon! 
Lägger upp lite gamla bilder igen!

Puss&kram 


Innan avslutningen i 7:an, eller 8:an :) haha. 


Sarah, Carro och jag. 


Carolina och jag :) 


Party i ett garage ;) haha. 


En avslutande bild på mig och Mikaela :) 


Äntligen har köksbordet kommit.

Äntligen, säger jag. Men dagen vi fick det blev det strul, mycket strul. Jonas och jag åkte in till stan för att först åka och handla. Ja, vi kom in till stan i alla fall, men mitt inne i stan så ville inte bilen fortsätta, så den dog mitt i all rusningstrafik och vi fick inte igång den mer. Som tur var så stannade bilen nära Jonas jobb, så Forsa kom och bogsera oss till jobbet. Och sen fick vi låna Forsas bil medans han fortsatte att jobba och åka o handla och fixa. Sen hämtade vi honom och vi åkte hem. Sen skulle Jonas och Forsa hämta släp på shell och sen åka in och hämta köksbordet. Jag var i eld och lågor när bordet kom hem och vi började att packa upp. Efter ettag inser vi att vi inte hade fått med några ben till köksbordet, JAAAAAAA. Ja, den dagen var ingen bra dag. Men nu har vi i alla fall bordet på plats, för Jonas åkte in igår och hämtade benen till bordet som de glömt att skicka med. 

Det blev jätte bra, slänger in bilder på det i slutet på inlägget! Blev kalasnöjd, det är riktigt stort med sex stolar. Så det var även riktigt billigt för ett sådant stort bord. Så där gjorde vi nog ett klipp. 

Har ju även inhandlat en trådlös fjärrutlösare till kameran (så man kan  ta kort utan att hålla i kameran och trycka på avtryckaren, bara att sätta på fjärrutlösarinställningen på kameran, så använder man dosan för att ta kort). Köpte den på tradera, och det blev också ett bra klipp. Totalt 85:- kronor med frakt blev det. Och den fungerar riktigt bra. Och det går att vara riktigt långt ifrån. Så är riktigt nöjd. Nu har jag ännu en sak inhandlat på min inköpslista till kameran. Nu är det bara ett macroobjektiv och ett batterigrepp som står högst upp på listan. Det finns ju mycket mer jag vill ha, men man får ta lite i taget, det är ju inte så billigt med kamerautrustning om man säger så. Speciellt inte när man är arbetslös. :) 

Jaja, idag är det söndag och i veckan ska jag jobba för fullt. Måndag dag, Tisdag heldag, Onsdag dag, Fredag dag. Ja, jag har ju lite att göra i alla fall :) Blir så deprimerad av att vara hemma. Man gör samma sak dag in och dag ut och bara väntar på att dagarna ska gå. 

Nae, nu slänger jag ut bilder på bordet och på de nya krukorna jag köpte på Lundby blommor på utförsäljningen för tio kronor. Slänger in en bild också på fjärrutlösaren ;) 








Visst är det fint? Ja, jag blev nöjd i alla fall. De små silvriga krukorna som jag istället använder som ljushålllare köpte jag på lunby blommor. Köpte tre större också. Kommer en bild nedanför. Måste köpa lite nya dukar och sådant till bordet ser så pluttigt ut med dessa små tabletter och skulle vilja ha lite färgladare dukar för att piffa upp det lite mer med allt svart och vitt som är. 




Fjärrutlösaren, kanon! :) 


17 Februari

Börjar känna mig lite pömmsig, så snart dags för sängen känner jag. Ikväll får jag ha Jonas hemma för idag gick han av jouren :) Skönt. Imorgon ska vi åka in till stan, ska bland annat åka in till ungsomsmottagning och hämta ut recept för nya p-piller. Känns som att det är sista året jag tar ut dem. Ett år till sen får jag lägga det där med preventivmedel på hyllan, haha. :) Efter jag varit där ska vi åka och handla lite och kolla runt lite inne i stan. Så tråkigt när man inte har pengar, eller jag har ju en del sparat men allt sånt ska ju gå till resa. Om det blir någon det beror ju helt på jobb och sånt. Men hellre ett jobb än en resa, resor kan vänta så länge jag får ett jobb. 

Jaja, Jonas sitter och spelar och jag sitter nu här. Är trött som attan, men endå så känner jag mig rastlös i samma veva på något konstigt sätt. Jonas blev nog galen på mig förrut när jag pratade så öronen nästan blödde på honom haha. Men vadå, jag har ju i princip nästan varit ensam här hemma hela veckan när han har jobbat så mkt. Så då är det väl inte så underligt? ;)

Har inte så mkt mer att skriva, så jag säger gonatt här. Slänger ut lite gamla bilder sen förr i tiden. 



Jag och min lille ögonsten Nemo, 2006. 


Jag med mitt blonda hår, eller gula men eftersom det är en svartvit bild så syns det ju inte hur gult det var ;)


Mitt urinprov, när jag hade riktigt ont i kisseriet. AJAJAJ. 



Carro och jag, inte så värst stora :) haha. 


Fyllon ;) 



Herregud vilket kort haha. Mina rosa militär byxor, jag bara älskade dom. Nu kan jag inte riktigt förstå det haha. 



Mikaela och jag första dagen på omvårdnadsprogrammet på Ebersteinska. Mikaela stannade kvar, men jag kände snabbt att det inte var något för mig. Så jag hoppade av efter någon månad :) Men det var ju tur annars hade jag ju aldrig fått gått på Himmelstalund! :) 



Nae, nu räcker det för idag. GODNATT :D




16 Februari

Jobbar idag till 22.00. Har sovit jätte dåligt inatt som alltid nu för tiden när jag vet att jag ska upp. Så känner mig verkligen som en zombie. Känns nästan som jag är bakfull på grund av att jag knappast inte sovit en blund inatt.
Får hoppas dagen går fort i alla fall :) Får roa mig med att dricka varm chokladoch en massa kaffe och expresso från nya kaffemaskinen de har införskaffat hit :) Till och med med Touch skärm, vilken lyx ;) haha.

Igår träffade jag ju Mikaela :) Vi åkte in till stan och käkade och införskaffade mig lite krukor på lundby blommor som hade tio kronor på allt som fanns kvar i butiken igår innan de lägger ner :) Jag blev kär i dem, men har dock ingenstans att ha dem en så länge :) Kanske lägger in en bild på de imorgon. Handlade även en tjocktröja på Gina på rean för endast 49:-. Så sammanlagt betalde jag 108 kronor för 3 mellanstora krukor, 3 små krukor och en tjocktröja, det var väl ett bra kap? ;)

Nu längtar jag till Torsdag då Jonas går av jouren så jag får ha honom lite hemma ;) hehe. Känns som vi nästan inte träfas nått när han har den på grund av att han jämnt får så mkt jobb nu på vintern. Och han kommer nog tycka det är väldans skönt när han kommer hem efter jobbet på Torsdagen och kan sätta sig framför tvspelet och dricka en kall öl ;) haha.

Jaja, har inte så mkt mer att skriva för tillfället. Men man vet ju aldrig om jag återkommer senare när jag försöker fördriva tiden ytterligare :)

Puss&Kram Slänger in lite gamla bilder när jag endå håller på, det får ni nöja er med ;)









15 Februari

Ja, alla hjärtans dag blev väl inte som alla sambos hoppas på. Men vad gör det, kan man inte bestämma själv när man ska mysa till det lite extra? ;) Jonas har ju jouren så han fick ju självklart jobb igår kväll och kom inte hem förrän vid 11, halv tolv ungefär. Men det är lugnt vi fick en mysig morgon tillsammans istället på grund av att han börjar sent idag :) 

Idag ska jag träffa Mikaela efter hon slutat jobbet, ska bli kul. Var ettag sen sist :) Börjar bli riktigt rastlös av att gå hemma. Det blir tillslut att man tappar motivationen till allt. Jag är ens inte sugen på att fota längre knappt. Men det är väl bara att bita ihop och hoppas det löser sig vart efter.

Jaja, nu ska jag umgås med min sambo lite innan han åker till jobbet. 
Puss&Kram










Alla hjärtans dag

Nu blir det äntligen ett till inlägg och med lite nya bilder som ni inte sett förrut. Har varit hos Therese en sväng och umgåtts lite. Gick till ica och handlade lite mat och sen ett litet kort till Jonas som han ska få till hans present han ska få när han kommer hem från jobbet :) hihi. 

Nu slänger jag in lite bilder i alla fall! Puss&Kram och ha en underbar dag! 














12 Februari

Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen, men jag har helt och hållet inte haft någon lust. Trots att jag har lite nya bilder på lager. Har dock inte lagt in dem i datorn än, så bilderna får komma i nästa inlägg som antagligen blir senare ikväll.

Nu snart kommer nämligen Fredda och hämtar mig, min systers sambo. Ska åka in en sväng och umgås med syster,Fredda och mina älskade syskonbarn. Ska även mysa en hel massa med deras nya tillskott i familjen, deras nya lilla vovvsing som kom hem till dem idag :) Gud så mysigt. Längtar tills jag med kan skaffa mig en liten plutt, om det nu sker :) Men någon gång i livet ska jag i alla fall skaffa mig en :)

Fick lite bilder i alla fall när Jonas och jag var på tropicariet i kolmården. Var jätte mysigt, men det roligaste i mitt fall är ju dessa söta små apor. Dock så kom jag på mig själv att jag var lite smått rädd för dem. En apa fick nämligen för sig att hoppa rätt ner från ett träd ner på min axel, utklättrandes på mitt zoomobjektiv på kameran och försökte krypa in i motljuskyddet in till linsen. När jag sa till honom att han inte fick göra så, så sprang han fort som attan fram och stod bara några millimeter från min nästa och bara glodde på mig och såg sur ut. Jag blev som förstelnad och tänkte, nu biter han snart mig i näsan. Men nej, han slickade mig lite snällt på kinden för att sedan smaka en bit när jag minst anade det haha. Ont gjorde det, men efter mycket försök att få honom ifrån min kamera som han verkligen älskade, så hoppade han vidare.

Ja, det blev lite bilder i alla fall. Dock inte så jätte många eftersom att min kamera inte ville sammarbeta när det var så fuktig luft. Fick knappast inte några fina bilder inne hos aporna på grund av att linsen immade igen så fort jag tog första steget där inne. Men något kort fick jag till i alla fall. Sen slutade ju även kameran att fungera efter en stund, blev livrädd att den hade gått sönder på grund av all fukt. Men sen hoppade den igång igen och självklart på vägen hem i bilen ;)

Jaja, nu ska jag göra i ordning mig lite innan Fredda kommer. Funderar att ta med mig kameran och ta lite fina kort på barnen och lilla hobbit? Ja, det ska jag göra :)

Puss&Kram


Kolmården

Ja, snart åker jag och Jonas till kolmården. Ska gå en sväng på tropicariet, mys. Skönt att komma iväg lite tillsammans och göra något annat än att vara i den här jäkla hålan. Får se om jag får med mig några fina bilder hem. Får hoppas på det i alla fall :)

Blir ett inlägg senare när jag kommer hem! Puss&Kram




6 Februari

Det blev inget inlägg igår heller med lite av de nya bilderna jag tog häromdagen. Så tänkte ta det nu istället. 
Vi har precis kommit hem från Jonas pappa och Eva. Har ätit lite mat och sådär, alltid lika gott! :) Nu längtar jag bara tills ikväll, solsidan :) Jag älskar det! 

Ja, igår beställde Jonas och jag köksbordet på jysk jag har spanat in länge! Så det kommer antagligen nästa vecka. Men det blev sex stolar istället för fyra :) Det kommer bli jätte fint! Äntligen! :) Blev riktigt billigt också om man tänker på hur dyrt det är med köksbord och sånt idag. 

Slänger in några bilder nu i alla fall, har inte så mkt att skriva. Puss&Kram







Lite nya bilder

Ja, idag har jag fotat lite. Blev sugen på att ta lite vattenbilder men det blev verkligen inte som jag ville ha det. Vissa gånger när man fotar får man till det precis som man vill ha det, och andra dagar så går det bara inte. Idag var det en sådan dag då det inte riktigt gick och få till det som jag vill det. Men lite bilder fick jag till i alla fall och tänkte slänge ut lite nya bilder på min fotosida snart också. http://www.wix.com/emelieelina/portfollio :) Men först lägger jag upp lite bilder här på bloggen. 

Denna veckan fick jag tag i min handläggare, jag berättade att jag var besviken på att det tar så lång tid och att det inte var så kul att gå hemma och inte veta om det går framåt eller vad som händer. Han sa att han lovade att ringa till socialkonsulten och sen lovade han flera gånger i telefonen att han skulle ringa upp mig den här veckan eller skicka ett mail. Dock har jag inte fått något mail eller han har inte ringt. Om man lovar något får man f*n hålla det. Så på Måndag ska jag ringa och  prata med någon annan på Af och fråga om det är såhär det ska vara och gå till.

Igår hade jag verkligen en sådan dag jag bara ville gå under jorden. Var riktigt ledsen, är inte direkt social längre och känner att man inte riktigt orkar umgås med sina vänner lika mkt som man kanske skulle vilja. Men endå så vill jag ha Jonas här hemma, men med Jonas behöver man inte "umgås" hela tiden, man kan sitta tyst och bara vara. Men när en vän kommer och hälsar på så känner man att man vill umgås när de är här. Det är svårt. 
Men ja, det ordnar sig väl. Men vissa dagar är extra svåra att vara positiv. 

Nog med deppsnack :) Lägger ut lite nya bilder nu! 



Attans fick bara in en bild, sen slutade uppladdningen fungera. Får prova igen att lägga in de andra senare. 



2 Februari

Nu sitter jag här igen i soffan. Och har inte orkar skriva tidigare idag, har haft världens mensvärk som vägrat att gå över. Men nu börjar det bli lite bättre i alla fall. Igår jobbade jag och det blev en dag med lite kaos och lite händelser. Först började det med att jag skrev in fel i kassan, råkade ta betalt för 189 visningar för en kund, det blir alltså en summa på över 20000:- kronor haha. Så ringde till syrran så jag fick göra en retur på det där haha. 
Sen kom Carro&Carro in och hälsade på mig och när de skulle på toaletten (man måste gå förbi rummen för filmvisningarna då) när de skulle tillbaka ut i butiken så öppnade en gubbe dörren och sa "tjejer det är en bra film här inne kom in och titta" De sa självklart absolut inte och gick därifrån. Senare kom det ut en gubbe som hade tagit en visning och gick ut och sa hejdå, efter tio minuter ringde det i telefonen och den konversationen blev såhär:

-Jag-Röda rosen
-Kund-Hej! Jag undrade om jag missade något roligt när jag gick, tänkte på att det var så mycket tjejer i butiken?
-Jag-Nae, det har du absolut inte gjort.
-Kund-Okej, men då vet jag. Tack endå.

Ja, man blir chockad rent utsagt hur vissa idioter tänker. Visst, röda rosen har en viss stämpel sen förr. Men nu är det nya ägare och alla vet hur det ligger till idag och att det enda som finns är filmvisningar och inget annat sånt.
Det har hänt väldigt lite sådant här om man tänker på hur länge jag har hjälpt till där och om man tänker på vad det är för slags butik. Men i alla fall, när det väl händer ja då blir man förbannad helt enkelt. 

Många tror att det bara är sådana här gubbar som är lite små sunkiga som kommer dit och tar en filmvisning, men så mycket sådana gubbar är det inte. Det är killar i alla åldrar och helt vanliga människor med familj, barn. Poliser, advokater, byggarbetare därför sker det inte så ofta att man får en liknande fråga som här ovan. 

Ja, det blev ett inlägg med mycket text, men behövde skriva av mig lite efter alla händelser igår helt enkelt. 
Jonas vill knappt inte höra för han blir bara förbannad, han vill egentligen inte att jag ska vara där på grund av att han är rädd om mig och det förstår jag. Men han får stå ut så länge jag är arbetslös helt enkelt men nu får vi hoppas att det inte blir att jag är det så länge till :) 

Puss&Kram på er! 






Kamerautrustning

Ja, nu tänkte jag slänga in ett inlägg vad som jag använder mig av när jag fotar. Kan ju vara lite kul. Tänkte visa lite bilder även som jag tagit med enskilda objektiv :) Har sparat på mig ganska så mycket nu, men det är endå bara en gnutta av vad som finns att kunna köpa till sin kamera. Just nu så är jag nybörjare och har därför köpt en del objektiv och blixt som är enkla att jobba med för att senare kunna byta upp sig. Tycker det blir lättare så.

Canon 450D kamerahus
Enligt mig är det ett jätte bra kamerahus. Dock så är det ju så att det är inte kamerahusen som gör de största skillnaden på att ta en bättre bild än ett annat kamerahus. Utan det är objektiven som gör den största skillnaden på bra bildkvalitet. Så om man ska köpa ett kamerahus för att börja fotografera som nybörjare så ska man köpa en bra nybörjarkamera som har lättåtkomlinga inställningar(för inställningarna tar lång tid att lära sig, det finns så otroligt mycket). Och sedan sen byta upp sig till bättre objektiv istället ju mer man utvecklas. Sen om man känner att man bara står och trampar på samma ställe och inte utvecklas, så ska man självklart uppgradera sig till ett bättre kamerahus.



Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS
Det här är orginalobjektivet jag fick med när jag köpte kameran. Det blir jätte fina bilder med det och jag var kanon nöjd med det under första tiden med kameran. Men sen när man köpte på sig lite nya objektiv märkte man att de kanske inte var så bra som man trodde då jämfört med de andra. Men man kan få riktigt fina bilder med det.
Lägger in en bild jag tagit med detta objektiv.



Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS
Detta är ett zoomobjektiv och är jätte bra om man ska fota fåglar eller andra djur som kanske inte vill vara i närheten hela tiden. Kul att ha med sig på kolmården då man alltid kan komma lite närmare med detta objektiv :) Skulle dock vilja ha ett som man kan zomma in mer med, men detta duger gott och väl en så länge. Har även ett motljusskydd till detta. Motljusskydd skyddar mot infallande ljus i objektivet. Ljus som kommer från till exempel solen eller studioblixtrar kan ge reflexer men även blaskiga bilder med låg kontrast. Lägger in en bild som jag tagit med detta objektiv.




Objektivet och motljusskyddet.

Canon EF 50mm f/1.8 II
Det här är ett av mina nyaste objektiv, det är mestadels till för porträttfotografering. Och det tycker jag att det passar bäst till. Ute kan bilderna lätt bli lite brusiga om man tar naturbilder. Men till porträtt är det kanon för den billiga peng det kostar. Värt att köpa till som sitt andra objektiv bredvid orginalobjektivet. Man får även lätt en fin och bra bokeh på sina bilder om man nu vill ha det, alltså när objektivet fokuserar på "huvudmålet" i bilden och gör bakgrunden suddig. Lägger in en bild nedan för att visa.



Nissin Blixt Di622 till Canon
Min underbara externa blixt som jag blev riktigt nöjd med. Det var det bästa inköpet till kameran. Man kan exprimentera så mycket med ljuset och bilderna blir mycket bättre. Med den inbyggda blixten blir bilderna alldeles för ljusa i vissa lägen tycker jag, även om man ställer in så att blixten inte blir lika stark. Köpte en billigare variant av ett inte lika känt märke som canon och alla de där. Den är lätt att förstå sig på och en bra nybörjarblixt helt enkelt :) Den har även ett vinklingsbart huvud som nästa är ett måste, så det är vinklingsbart både upp och ner och i sidled.




Hama stativ
Stativet är från hama och en billigare variant. Gav 149:- för det på media markt. Dock så säger många fotografer att det bara är skit och om man ska köpa ett stativ så ska man lägga pengar på det. Men för mig har det funkat alldeles utmärkt och jag tycker att det duger gott och väl en så länge när man är nybörjare. Höjden går att justera från 42,5 cm till 125 cm.

¨

Kameraväska Lowepro SlingShot 300 AW
En stor väska som det är mycket utrymme i. Behövdes verkligen en ny, hade ju bara orginalväskan förrut och när man köper till lite objektiv och blixt så vill man att allt ska få plats i en och samma väska. Så passade på att köpa en rejäl så man inte måste köpa en ny inom några år igen för att man har inhandlat mer saker. Så den här får det plats mer saker i om jag skulle köpa mer nytt framöver!



Ja, det var det mesta om jag har i min kamersväska utan allt annat smått som uv-filter t.ex. som jag har på alla mina objektiv för att skydda :) Blev ett långt inlägg, men villa visa lite vad jag använder mig av när jag fotar. Nu är det ett macroobjektiv för närbilder det jag saknar. Så det ska införskaffas så fort jag får pengar till det :) Kanske ska önska mig ett när jag fyller år i maj? ;) Ja, det finns mkt saker att köpa. Kanske inte direkt den billigaste hobbyn men jag älskar att fota och det är värt varenda krona som man måste lägga ut för att köpa nya saker. Nu ska jag jobba vidare! Puss&Kram


1 Februari

Tänk vad tiden går fort, det är redan första Februari. Hela 2010 kändes som det bara sprang förbi och jag känner på mig att det här året kommer kännas likadant. Nu längtar jag till våren och sommaren, då man kan ta lite mer foton och utvecklas ännu mer med min lilla kamera :) 

Sitter för tillfället hemma och väntar på att bussen ska gå in till stan. Hatar att åka buss, det är bland det värsta jag vet. Men vad ska man göra när man inte har råd med en bil än så länge. Lägger in lite fler foton som jag tagit som jag tror ni inte sett förut. För senare idag blir det inga direkta bildinlägg för datorn inne i stan har jag inga bilder på tyvärr. :) Såhär kommer de.