28 Februari

Hej! 

Idag trillade det äntligen in lite jobb, till viss del bara 4,5 timma men blir glad för alla tider jag får :) Och imorgon och på Torsdag har jag med jobb inbokat, suveränt :) Efter jobbet idag åkte jag in till syrran och hälsade på, och gjorde henne sällskap i några timmar och det blir likadant imorgon och på Torsdag! Skönt för henne att inte ligga där inne själv, måste vara skit jobbigt! Men det känns underbart att hon nu är på rätt väg, en stor klump i magen har släppt! 

Jaja, idag jobbar Jonas kväll. Så jag ska ta en lång och varm dusch och sen slänga mig på soffan. Fick inte många timmars sömn inatt på grund av att jag gick och la mig sent och de ringde tidigt från jobbet. Så ska vila ikapp lite tänkte jag! :) Den här veckan och början av nästa, får nog kameran vila lite. Har helt plötsligt massor att styra med. Jonas fyller ju även 30 på tisdag, så på lördag har jag en liten överraskning åt honom och tårtor ska göras tills på tisdag och massa annat ska göras :) Tänk att Jonas och jag har varit tillsammans från det att jag var 17 och han 24 tills idag då han fyller 30 och jag 23. Helt sjukt vad tiden går fort, men många fler år ska det bli :) 

Nae, nu ska jag hoppa in i duschen! Puss&Kram på er! 









Animering

Halloj! Underbart väder ute idag, riktigt vårväder! Mamma och jag har varit inne hos syrran o hälsat på, så skönt att hon är på rätt väg nu. Vart efter blir det och åka till Jonas far och äta lite mat, mums :) Sen blir det nog bara söndagsmys skulle jag tro. Testade att göra en liten animering i photoshop och det var ju lätt som en plätt! 





Mina första mästerverk!

Haha, kanske inga direkta mästerverk men det är ju alltid en början! :) 


Det klara projektet


Det mindre klara projektet, fortfarande en hel del som inte ser ut som det ska! 
Det är svårt riktigt svårt, men kul är det! 


Bjuder även på en liten bild på mig, blev lite självporträtt igår! 


Äntligen

Äntligen har mina rittillbahör jag beställde i början av veckan kommit! Har längtat så dant att jag nästan har spruckit varje morgon :) Egentligen är jag riktigt kass på att rita, och har aldrig haft någon talang för det. Men för några dagar sen när jag satt och skissade lite kände jag hur avkopplande jag tyckte det var, och kul! Så jag tänkte ehh jag gör ett försök till att köpa hem lite grejjer och sen försöka att lära mig. Så vi får se hur lång tid tålamodet hålls uppe! :) Nu har jag ju även riktigt skisspapper och skisspennor och så, så nu blir det nog lite roligare också! 

Jaja, idag ska mamma och jag till sjukan igen och hälsa på syster. Hon mår bättre, och klumpen i magen är inte lika jobbig att gå och bära på längre. Så det känns skönt, men lider fortfarande med min syster eftersom hon har så ont och får bara ligga inne på rummet och glo på fyra vita väggar hela dagarna! Men får hoppas att hon snart får komma ut i korridorerna på sjukan i alla fall :) 

Nu ska jag testa och rita lite! Puss&Kram


Såhär glad var jag imorsse när postgubben ringde på dörren! Och trött också för den delen! ;) 



Underbart väder

Det har varit ett underbart väder idag, lite vårkänslor dyker upp! Idag har jag äntligen städat, så nu är både tvätten och städningen avklarad så nu kan jag slappna av helt och hållet :) Efter städningen så blev det en promenas till ica med Madeleine och Carolina med deras små småttingar, var hur härligt som helst i fina vädret. Kom precis hem från Carolina och Kenny, och vet nu inte riktigt vad jag ska göra. Alla kort från fotograferingen med lilla Isabelle är också gjord! :) Så nu är det bara vänta tills nästa vecka då jag antagligen kommer få en fotografering inbokad med två andra söta små tjejor! :) 

Slänger ut några nya kort på Isabelle :) Puss&Kram














20 Februari

Halloj! 

Idag har jag varit hos Carolina hela förmiddagen och dagen och Madelene och Isabelle var även där :) Har haft det super trevligt. Och kameran fick även åka med idag, så jag fotade Isabelle. Och det blev även några kort på Ellie :) Så tänkte slänge ut en tjuvtitt, har inte hunnit redigera alls många bilder än, det blev några stycken om man säger så. Så nu har jag redigeringen framför mig, men det är ju bara kul! 

Här kommer några kort på Madelens sötnos Isabelle :) 











Svårt att sova

Ja, svårt och sova har jag haft de senaste två veckorna, sover oroligt och vaknar i princip flera gånger om natten av mardrömmar. Försöker att vara stark och tillåta mig själv att vara glad och känna mig som "vanligt", för tillslut tror man på det själv för en stund och man blir då glad och som "vanligt" för en stund. Imorgon blir det sjukhusbesök igen, efter en dags vila, det känns dumt att säga det men man behöver verkligen det för att orka för systers skull. Orkar inte göra ett dugg här hemma, skulle behöva ta tag i städningen som inte skett på allt för länge, men jag har ingen ork verkligen ingen ork alls. Och när jag väl får lite ork så vill jag umgås med mina vänner eller göra nått kul helt enkelt, och använda den lilla orken till roliga saker som får mig må bra. 

Jonas ska upp vid fyra imorgonbitti och fiska på fiskepremiären inne i stan, så han somnade tidigt idag och imorgon kommer han vara helt slut och garanterat somna på soffan runt 10. Jag vet att han sett fram emot detta länge, och klart han ska åka iväg och fiska. Men ibland har jag svårt att förstå killar i allmänhet för de flesta verkar vara likadana genom att inte se när man kanske behöver dem lite extra. Killar har så svårt och se när de behövs som mest och hur de behövs, alltid måste man komma på tal med det själv och hjälpa dom på traven, för det mesta i alla fall. Jonas är underbar på alla sätt och vis, men han är en absolut en typisk kille vad det gäller sådana här saker :) Är det någon som känner igen sig kanske? ;) 

Ska väl försöka avrunda och försöka lägga mig på kudden och försöka sova. Godnatt! 














13 Februari

Kom nyss hem från sjukan, varit där med mamma och bror idag och hälsat på syster. Min älskade syster, får hoppas att det vänder snart så hon slipper må så dåligt och ha så ont, skulle göra vad som helst för kunna ta lite av hennes smärta. Blir väl att åka in imorgon eller i övermorgon igen skulle jag tro. Var inne en sväng igår också med Jonas, men Jonas är inte direkt nått jätte stort stöd eftersom han ens inte kan följa med upp för då skulle han bli inlagd också eftersom han är så känslig för blod och sjukhus och allt sånt där :) Larvern! hehe. 

Jaja, blir väl att bara slappa här hemma. All energi går åt till syrran nu, man blir ganska så trött rent mentalt pågrund av alla tankar och oro som far i kroppen. Men ska sätta mig och redigera mer bilder på Ellie nu och lägger ut några till som jag är färdig med som ni inte sett! Puss&Kram














Gumman

Här kommer två kort på gumman jag fick till igår!






11 Februari

Idag har jag varit och hälsat på älskade syster yster på sjukan, det känns i hjärtat när ena egna syster ligger och mår så dåligt och man inte kan göra nått för att hon ska må bättre. Men hon är stark systern min :) 

Innan det blev att åka in till sjukan, så var jag hos Carolina&Kenny och fotade hjärtegullet Ellie. Äntligen har kameran fått jobba lite. Och jag har en del jobb med redigering :) Men det är bara bra att jag har nått att pyssla med så mycket tankar som snurrar i huvudet i mellan åt och vad blir då inte bättre av att man redigerar bilder på Ellie som är så otroligt söt så man skulle kunna äta upp henne :) Det går ju inte annat än att vara glad när man ser henne :). Så tänkte slänga upp några bilder som jag är klar med, har inte hunnit så jätte långt än eftersom det blev ca.100 kort kvar idag efter rensningen :) Men några är jag klar med! Så här kommer dem :) 

















Ingen inspiration

Ingen inspiration ännu vad det gäller foto eller något annat tyvärr, så detta blir inget roligt inlägg detta heller. Ett kort sådant också tror jag. Får se om jag kommer ut och fotar något imorgon, skulle vara skönt att trotsa sin lust lite :) Min syster ligger på intensiven, så har ingen lust till nått för tillfället. Man blir lite dämpad när det händer saker med dem men älskar. Men allt ska gå bra, för syrran är stark hon en riktig kämpe systra min! 

Snart är det helg igen, ska åka o hälsa på syster igen då tänkte jag. Sen skulle jag vilja hitta på nått roligt för att skingra tankarna till ett annat håll för en stund. Men vi får se vad som sker helt enkelt. 

Jaja, ska mysa vidare i soffan med mina fina skatter här hemma nu <3 Slänger ut lite gamla kort på Nemo&Pim, så det blir ett lite roligare inlägg med foton! 


















Ett till tråkigt inlägg

Får bli ett till sånt här tråkigt inlägg, ett vardagligt och tänkande inlägg. Tyvärr. Kameran har bara legat i väskan och inte kommit upp alls. Vet inte var min lust har tagit vägen, men vi får väl hoppas att lusten kommer tillbaka snart. 

Känner att jag vill få lite rutin med jobb osv i mitt liv nu. Så nu har jag bestämt mig för att ta en praktik i någon butik. Helst en leksaksaffär eller djuraffär, för att få lite erfarenhet inom handel. Jag älskar att jobba med barn, men att få något längre vikariat känns som att det är så långt borta. Så nu ska jag testa en ny väg och se hur det går. Bara att få ha en rutin i några månader och veta att jag jobbar vissa tider skulle vara riktigt skönt. Visst, det är inget betalt, men erfarenhet är värt mycket för att längre fram kunna söka fler jobb och bli bredare i sitt jobbsökande. Nu känns det inte som att det är någon mening med att söka handelsjobb eftersom jag inte har någon erfarenhet, jag söker dom jobben men vet att det kanske är mindre en 1 % chans att jag får jobbet utan erfarenhet. 

Att det ska vara så svårt att få ett jobb idag är helt galet. Varför valde jag utbildningen som jag gjorde? Efterklok jag vet, men skulle valt något annat istället som ekonomi eller handel. Det känns som man slösade bort 3 år på gymnasiet helt enkelt. Jag trodde då att jag visste att jag ville jobba med djur, men nu är det inte prio ett längre. Utan i dagens läge spelar det ingen roll vad jag jobbar med bara att jag har ett jobb. Visst om jag visste vad jag ville till hundra procent och om jag visste att jag skulle läsa vidare till något, då skulle himmelstalund vara det ultimata för mig, men nu är det ju inte så. 

Tycker det är helt sjukt egentligen att man ska välja sin framtid på högstadiet, oftast så har man inte hittat sig själv än och man vet inte vem man är, och redan då ska man välja vad man har lust att jobba med i framtiden. 
Jag som även hoppade av och började i gymnasiet 2 år för sent var egentligen inte redo för att välja, det märker jag ju nu när jag står här och "ångrar" mig. Och idag är det även så mycket vidareutbildningar som krävs och det kommer bara bli mer och mer sådana krav så snart kommer man säkert inte ha chansen längre att få ett jobb utan vidareutbildning efter gymnasiet. 

Mycket tankar, och nu blev det ett sånt där tråkigt och långt textinlägg. Men var tvungen att ventilera mig vid skärmen lite. Jaja, slängde iväg ett mejl till min handläggare på arbetsförmedlingen och frågade lite om praktik. Så man får se när hon ringer upp och vad hon säger och tycker. 

Nu ska jag hitta på något att äta, sen blir det väl att slänga sig framför tvn skulle jag tro. 
Så Puss&Kram