Barnmorskan imorgon


Dagen som vi har väntat på

Ja, nu är dagen här som vi har längtat efter. Vi har nu fått tillgång till huset och det känns hur bra som helst. Vi trivs redan, innan vi har flyttat in. Så idag har det varit mycket farande till stan osv och huset framåt tillbaka. Lite för mycket kanske för min del, känner av en del ikväll och jag är så dum som håller på jag vet. Men det är så svårt att hålla sig när det spritter i kroppen av energi som man vill använda till och fixa och dona! Så imorgon får jag ta det lugnare tror jag :)

Yesbox! Nu är flytten igång i alla fall så får hoppas det går hyffsat fort och smidigt :) På fredag ska vi köra alla möbler så på fredag blir det första natten i huset skulle jag tro! Ska bli spännande :) Idag är jag sådär extra lycklig och glad, som när man var liten och hade fått exakt den julklappen man ville ha! :) Nu är det bara den största julklappen av dom alla kvar, vårat lilla hjärta som ligger och gror i magen <3

Nu ska jag snart slänga mig i sängen och snarka så jag orkar med morgondagen som startar med lite julklappsspel och knytis med tjejorna <3 Sen till huset och pyssla lite



Godnatt och sov gott!

Det här fick vi se från köksfönstret när vi klev in i huset :)


Barnkalas

Idag har jag varit på barnkalas hos Melinda som fyllde 1 år här för ettag sen. Hela "mammagänget" var där med alla barn. Kul att ha vänner runt omkring sig som har egna barn för att ha lite stöttepelare och få lite råd ifrån nu när man själv ska bli mamma :) Var hur trevligt som helst, och var mycket god tårta och gott fika! Skönt att komma ut lite också från allt vilande och få umgås lite med fina människor.

Inatt har det varit en bra natt, riktigt bra. Den bästa sen vi kom hem från förlossningen. Sovit bra förutom mellan 6-8 kisspauser, och jag överdriver inte! Ont har jag inte heller, så det har känts bra. Fick lite ont förut när vi kom hem från svärfar, men det har gått över det också nu. Så vi får hoppas den här natten blir lika bra den!

Imorgon är det dags att åka in till stan för möte på banken och få de efterlängtade nycklarna till huset! Längtar som bara den, kommer kännas helt sjukt när vi kliver innanför dörrarna och får känna in att det är där man ska bo framöver. Sen ska det ju bli kul att köpa spjälsäng nu äntligen och få ställa in i rummet och bädda till och fixa :) Testar att blogga från mobilen idag, inatt stängs vårt internet av så det blir nog inlägg från mobilen hädanefter skulle jag tro. Lär väl bli några inlägg i alla fall trots flytt och allt eftersom jag mestadels ska försöka ta det lugnt. Så får nog lite tid över i alla fall! ;)

Dags och pussa lite på blivande pappa Jonas innan det är dags att krypa i säng och invänta morgondagen :)
Puss och Kram

Lite mamma och chippenmys <3


Knäck

Är nu klar med att ha kokat lite knäck, får se om dom blir sådär lagom hårdsega som jag vill ha dom. Jag vill ha en termometer så man slipper att chansa med "kultestet". Men provsmakade, och gott blev det i alla fall svårt att misslyckas med knäck smakmässigt som tur är ;) 

Nu är det dags för en vilopaus, ska slänga mig i soffan och se lite på sons of anarchy. Alla hyllar den serien och jag brukar snabbt bli fast i alla serier som blir stora men har jätte svårt för att komma in i sons of anarchy men tänkte att jag skulle tvinga mig själv i några dagar nu så kanske jag fastnar och har nått att göra om dagarna sen under alla vilapauser :) 

Inatt har det varit en "dålig" natt, eller första halvan sov jag bra men andra halvan har jag haft ont. Tänkte ringa förlossningen inatt men somnade om innan jag hann upp som tur är, drar mig lite för det där med att ringa. Vet inte varför men kanske för att allt då blir mer verkligt att det kan hända att bebis kommer tidigare och det finns ju endå en risk med det även om det är väldigt många barn som klarar det helt utan problem. Men det har fortsatt och värkt och allt har inte riktigt känts som vanligt, utan känner mig extra stel och dan som en gammal tant helt enkelt :). Så det kanske blir ett decemberbarn i alla fall? Eller så var det att jag stökade lite för mycket igår med att packa och grejja att "smällen" då kommer efteråt istället. Så idag ska jag försöka ta det extra lugnt och hoppas på att det lugnar sig. Vi får hoppas lillabebis rets med mamma och pappa lite bara :) 

Yesbox, nu ska jag som sagt dra mig till soffan. Min fina Jonas har varit och grejjat och slängt skräp och bytt lampa på min bil och allt möjligt och nu är han även långledig förutom att han jobbar kväll på tisdag. Men sen är han ledig tills efter nyår där nån gång, ska bli så skönt nu vid flytten och när inte jag är 100% och nu när vi inte vet om bebis kommer tidigare eller inte. Känns skönt att ha honom runt sig som kan hålla koll lite på en själv så man inte håller på för mycket osådär, för det blir lätt så när man sätter igång. Man glömmer liksom bort det där med att ta det lugnt och försiktigt och kommer på det, ajuste ja nu är de dags att vila :) 

Men ha en fortsatt trevlig helg allihopa! Puss&Kram
Slänger ut en bild från v.30, 4 veckor har gått sen denna bilden togs. Het sjukt vad tiden går fort! 


Solen skiner

Solen skiner idag, och det är ett riktigt fint vinterväder med kyla och glittrande snö. Skulle vilja åka in till stan och känna lite julkänsla och gå på stan ett varv och bara få mysa lite. Men får glatt stanna hemma, inatt har jag fått sova och inte känt av alls mycket spänningar eller så i magen, så det känns riktigt skönt. 

Ikväll ska Jonas på julbord på jobbet efter han slutat, så får se vad som ska slinka ner i min mage ikväll :) Skulle vara gott med kinamat, men sätter mig nog inte i bilen bara för att åka in till stan och handla mat? Så det får väl bli någon kebab eller nått idag eftersom vi har 4 pizzerior i den här hålan och i princip inget annat, förstår inte riktigt hur det går ihop sig. Kunde inte någon valt att starta upp något nytt? 

Nu känner man i alla fall att bebis får mindre och mindre plats i magen, inte alls samma duttar och sparkar längre. Utan en mer konstig känsla när rumpan rör sig från höger till vänster ibland. Och helt plötsligt blir magen lite halvt sne sådär. Men det är mysigt, riktigt mysigt. Egentligen är allt så svårt att förstå eftersom det är så mycket som händer nu med flytt till hus och allt. Är riktigt svårt att ta in att man ska få en liten bebis, vissa dagar förstår man det bättre en andra dagar. Sen när man tittar tillbaka på hur fort det har gått också är det lite läskigt, imorgon går jag in i v.34. 6 veckor kvar om han/hon nu vill hålla sig kvar så länge nu då :). Men vi satsar på det och 12 januari får lillbebis ha tålamod till i alla fall får vi hoppas på. För då har det gått 37 fullgågna veckor. 

Jaja, ska packa en låda nu hade jag tänkt mig och plocka ur diskmaskinen. Det är vad jag klarar av innan det är dags att sätta sig ner och vila lite igen haha :) Men får tänka som Carolina sa, att jag får ta den här vilan till något positivt istället, att jag får njuta av vilan nu och ta till vara på den. Eftersom det inte kommer finnas lika mycket tid till den sen när lillbebis är ute :) 

Den här bilden är från v.18, kommer ihåg vad stor jag tyckte jag var då och hur jag fick panik när vågen gick upp några kilon. När jag tittar på bilden nu tycker jag att magen är sådär lagom och inte klumpigt stor och att jag var smal med inga bristningar. Jag skulle bara veta vad som skulle dyka upp! Magen är i princip det enda stället jag inte fått några bristningar på än konstigt nog :) haha. Nu idag har jag gått upp från 49 kg till 66 kg, så 17 kg upp. Får hoppas att jag kan gå ner sen bara, rumpan och låren får det gärna sitta kvar lite på ;) Men ansiktet och kärlekshandtagen kan få gå ner lite tycker jag! Men det tar vi sen, nu är jag gravid och så länge jag inte går upp så det kan skada eller orsaka problem för lillbebis så är det lugnt. Trots att man blir galen när man ungefär bara har 4 klädesplagg i garderoben kvar man kan använda. Mammabyxorna är ju till och med för små nu! :) 




Ibland rinner bägaren över

Ja, ibland gör den faktiskt det och jag måste ibland tillåta mig själv till att den får rinna över också. Jag har ett så strikt band sittandes runt mig som stramar åt för att hålla alla mina känslor inne. Jonas är den enda människan som får se den känsliga sidan, därför tycker många det är konstigt när Jonas tycker jag är känslig ibland lite för känslig, eftersom jag aldrig visar den sidan utåt mot min familj eller mina vänner. Det här pekar på att Jonas är min stöttepelare, min trygghet. Vårat liv tillsammans är det finaste jag kan få, med vår fina skatt som är påväg och storebror Chippen. Jag kan inte få det bättre, men aldrig blir man nöjd alltid finns det nått att klaga eller se tillbaka på. Jag har ändrat helt nu och ska bara försöka se framåt, jag orkar inte sitta och titta tillbaka längre på allt det jobbiga och tråkiga. Det funkar inte så, man ska väl vara glad över att man får leva ett sådant bra liv som man lever. Vara nöjd med de vänner och den familj man har, kämpa och göra det som behövs för att vara lycklig och må bra. Det går inte bara att sitta där och vänta på att nått ska hända och bli bättre, sitta och grubbla över saker som har hänt, utan kämpa, kämpa så man kommer vidare så man kommer någonstans det ska man göra. Vad ska man annars förvänta sig? Att en dag helt pltösligt vakna upp och vara lyckligast och gladast på jorden? Livet är till för att levas, och ett liv är inte en rak väg utan det finns hinder, tyvärr. Hindren finns där och de kommer aldrig försvinna för någon, alla har det jobbigt på ett eller annat sätt nån gång eller flera gånger i livet. Så istället för att sitta och tänka på allt det dåliga som finns som man lätt kan slinka dit och göra, tänk på allt det bra istället! Jag lovar, bara en sån sak kan få en skitdag för mig att bli en underbart härlig dag! 

Det jag vill avsluta med nu i det här inlägget är att jag älskar er min underbart fina familj, och mina fina underbara vänner! Man ska vara nöjd och lycklig över det man har istället för att vara olycklig för det man inte har! Om jag ser till alla människor jag har runt omkring mig idag så behövs inget annat, allt det som varit har varit och varför stanna vid ett hinder och förlora kanske flera månader/år på att bara vänta, utan hoppa våga ta steget och hoppa!

Snart blir jag mamma, så dags att starta ett nytt kapitel. Elda upp allt det där som ligger och skräpar i hörnen. Jag ska göra allt i min makt för att ge vårat lilla underverk ett underbart och lyckligt liv. Det pirrar i hela kroppen när jag tänker på det, Jonas och jag ska bli föräldrar och jag kan inte bli lyckligare en såhär! <3



 

Hemma

Riktigt skönt att vara hemma igen, den där natten på förlossningen var ingen rolig natt. Ingen sömn trots sömntablett, fick i o för sig bara en insomningstablett så somnade ju in och fick sova kanske 2 - 3 timmar men sen vaknade jag igen och vände och vred på mig och låg och var nervös. Men det var ganska spännande att ligga och lyssna ut i korridoren då man hörde lite bebisskrik i mellan åt, fick en myskänsla av den dagen det är dags för oss. Men inte än, bebis får hålla sig kvar får vi hoppas nu tills i alla fall efter nyår! 

Vid halv nio på morgonen började ronden igår, tog väl två timmar innan det var våran tur och denna gången var det en annan läkare som tyckte att vi kunde få åka hem så länge jag vilade och tog det lugnt eftersom att jag inte kände av några sammandragningar på natten och att kurvan de tog på morgonen såg bra ut. Vi sa att det var dags för flytt på Måndag och han påpekade att för mig blir det inte så mycket flytt och heller inget julklappshandlande på stan inte. Suck tänkte jag, men så länge bebis håller sig kvar så är jag nöjd. Trots att jag blir extra rastlös när jag vet att jag ska göra så lite som möjligt. 

Så nu håller vi tummarna här hemma, att sprattel ska fortsätta hålla sig lugn. För om jag känner sammandragningar igen så är det bara att höra av sig till förlossningen  igen och då blir vi säkert inlagda igen och det vill jag verkligen inte. Inatt har jag i alla fall fått sovit hyffsat bra, har vaknat och varit lite spänd i magen. Men kan vara för att man oroar sig lite i mellan åt också. Men ont har jag inte haft i alla fall och det är skönt. Så idag blir det en vilodag som alla andra dagar kommer bli här framöver haha. Långtråkigt, men vad gör man inte för bebisbus! 

Ja, ska väl slänga mig på soffan nu, kanske börja att se om vampire diaries från början, bara för att liksom :) haha. 

Puss&Kram




Förlossningen

Igår kväll när jag satt på toaletten så kom det ut en liten "slemplopp" när jag kissade (ursäkta detaljen) sen inatt har jag haft det jätte svårt att sova och haft ont i nedre delen av magen. Så imorsse ringde jag in för att höra vad dom tyckte på förlossningen och de tyckte jag skulle komma in för en koll. Så det blev att packa in sig i bilen och åka in. Väl inne på förlossningen blev det att sätta en kurva, ultraljud och en gynundersökning med ett vaginalt ultraljud, urinprov och odlingar. Där vi har fått reda på en så länge är att min livmodertapp är förkortad och att lille bebisen ligger fixerad i bäckenet och att jag ska ta det så lugnt som möjligt. Så nu ligger jag och Jonas i en varsin sjukhussäng och hoppas att bebis lugnar sig så jag i alla fall får åka hem imorgon. Har fått bricanyl nu ikväll eftersom jag hade lite sammandragningar, tabletten gjorde sitt jobb och det lugnade ner sig :) Imorgon får vi veta om jag ska få kortisonsprutor för bebisens lungmognad ifall den skulle komma tidigare. Så får se efter alla undersökningar och provresultat imorrn vad de säger, så nu håller vi våra tummar på att lillbebis lugnar sig och stannar kvar åtminstone tills efter nyår! :) Så godnatt, om det nu blir någon sömn inatt ;)


Gubben

Burrrr, vad kallt det är idag! Idag blir vi budna på mat hemma hos svärfar Kalle mellan två/tre, mums! 
Dock är det inget kul att gå ut nu när man inte har en jacka som man kan stänga igen, tycker det känns så onödigt att köpa en ny jacka som jag kanske kan ha i ungefär 2 månader till sen åker den in i garderoben och får hänga där och samla damm. Så får nog stå ut och frysa lite, tur att sprattel har det varmt och skönt där inne i magen i alla fall :) Nu ska jag göra mig i ordning lite och fixa! Så Puss&Kram

Lägger in några kort på söta gubben jag tog för några veckor sen hos Carolina med familj! <3 










Helg

Tiden går och på måndag är det endast en vecka kvar till vi får tillgång till huset och börjar flytta. Ska bli riktigt kul och spännande, att känna att det är på riktigt. Man känner ju inte än att man ska flytta direkt, och till hus dessutom som man har drömt om så länge. Älskar att få ha en trädgård och pyssla och dona utan att känna sig så uttittad! :) Är extremt lyckligt lottad som har min fina och underbara sambo och kissekatt, vårat lilla underverk som snart är här och på det också få starta och bygga upp det "nya" livet i vårat hus! :) Lycklig är vad jag är! 

Jahopp, idag har vi packat lite grann och även varit och veckohandlat och varit ute och pysslat om min bil lite för att "han" inte ska bli helt igensnöad och rastat "han" lite. Och nu väntar jag på att grytan ska ha puttrat färdigt och köttet ska bli mört. Så ikväll blir det köttgryta och ris mums! :) Till det blir det nog att se hamilton 2 och nya resident evil om vi orkar med två filmer :) 

Inatt ska det bli sådär svinigt kallt också upp över -20, burr. Nu har vintern hittat hit i alla fall, så länge jag har tak över huvudet och värme så klagar jag inte i o för sig! :) Nae, nu ska jag förbereda lita innan maten, så ha en fortsatt trevlig helg allesammans! <3


Snökaos

Snökaos kan man lugnt säga, riktigt skönt att vara ledig nu så man slipper ge sig ut i alla fall. Det är mysigt med snö i december. Dock kunde det få ha kommit lite i taget och inte allt på en gång. Blir sånt trafikkaos, skönt att inte ha flyttat till huset än så man slipper skottning ettag i alla fall! Men idag blir det att stanna inne, skulle egentligen på amningskurs idag tänkte jag men vill inte ge mig ut med bilen, har inte sådär superduper vinterdäck heller så vill inte riskera att hamna i ett dike nånstans. Så får se när nästa amningskurs är så får vi se om det passar att gå då istället :) Jag har ju lillknodd inne i magen som jag måste ta ansvar för också och Jonas ringde även och sa att idag fick vi stanna inne, låg en del bilar i diket på vägen till hans jobb så här görs allt för att undvika trafikolyckor med lillpyret i magen och annars med självklart! :) 

Får vara hemma och pyssla lite istället, packa lite och bara mysa i snöovädret! Det låter ju också ganska så skönt faktikst :) Dock kan det även bli långtråkigt det också. Sprattel var livad som bara den igår kväll/natt, självklart att han/hon sätter igång när man har varit hos barnmorskan och berättat om att man varit lite orolig de senaste dagarna. Varför kan bebis inte göra det när man verkligen behöver känna för att få bort lite oro som ibland kan uppkomma? ;) Busunge! Så nu sträcker han på sig hej vilt och flyttar rumpan från vänster till höger sida av magen lite titt som tätt! Mys. 

Nu ska jag väl fortsätta att göra någon nytta ettag i alla fall :) Puss&Kram


MVC

Idag har vi varit på bvc, och allt såg bra ut :) Lite höga hjärtljud i början men det var för bebis var vaken och böka runt som bara den därinne. Jonas och jag har varit lite små oroliga de sista två dagarna eftersom jag inte känt bebis  på samma sätt längre. Jag antog att det var för den inte får samma plats där inne och så är det nog, sen har jag även livmodern i framvägg och det kan göra så att det blir som en stötdämpare mot sparkarna, har ju aldrig direkt känt sparkarna riktigt ordentligt förutom någon vecka hit och någon spark dit liksom. Men även idag när barnmorskan såg på min mage hur det buffade till så kände jag knappt, hon sa: "det där kände du rejält va?" Men det gjorde jag inte, så livmodern är en rejäl stötdämpare om man säger så :P Skönt att allt var bra i alla fall och att få höra hjärtat på lille krabaten. Magen hade växt och nu är SF måttet uppe i 32 och jag följer min kurva perfekt. Bebis hade även vänt sig med huvudet neråt och hade kommit ner en liten bit, så nu får vi hoppas den stannar där och gör sig redo och inte vänder om sig. Helst så slipper jag vara med om en vändning där barnmorskorna hjälper till känner jag :) Tycker det gör ont bara när de känner och klämmer vart bebis ligger osv nu :) 

Järnvärdet hade även det börjat gå upp nu från förra gången och det känns också jätte skönt att ha sluppit ätit järntabletter. Är väldigt nöjd med graviditeten hittils att jag mått så bra som jag har gjort. Visst jag känner mig som en tjock ko i mellan åt och rultig och klumpig men va fasen jag är ju på smällen! ;) 

Jaja, efter barnmorskan blev det kalas hos Ellie som fyllt 1 år, var även där i förrgår också och firade lilla tjejen. Tiden går så fort, och tänk när det är sin egen så måste ju tiden gå ännu fortare. Gäller att ta vara på tiden med dom små! :) Nu ska jag snart slänga mig på soffan och vila lite, men först kanske man ska packa någon kartong. Slänger upp en magbild också, är inne i v.32 nu! Tiden går fort redan nu ska jag säga. :)