31 Maj

Ska helt plötsligt jobba imorgon, på ett dagis i Eneby. Blev hur chockad som helst imorsse när pappsen ringde och fråga om jag kunde jobba där imorgon. (Pappas sambo Kerstin jobbar där). Så imorgon ska jag upp halv sex :) Det var länge sen. Men det ska bli riktigt skönt på ett sätt att få komma hem och vara riktigt trött för en gång skull. 

Även fast sommren är påväg så längtar jag verkligen till att börja jobba i Nyköping nu. Att komma igång och göra nått, komma hem om dagarna och känna att man har gjort ett bra jobb och att kunna somna som en stock om kvällarna av att man har jobbat och slitit på dagen ;) Nu är det ju bara två veckor kvar! :) 

Jaja, ska ta en kall dusch nu. Och sen ska jag bara slappa och på något sätt försöka att somna någorlunda tidigt, som förhoppningsvis inte kommer att gå! Men försöka kan man ju alltid! :) 

Puss&Kram 













27 Maj

Jahopp, är sugen på att börja röka igen. Många undrar nog hur man kan vara sugen på att börja igen när man har klarat av att vara bort ifrån det ettag. Men allt känns så tråkigt, det är verkligen tråkigt att inte längre röka! Det är helt sjukt hur små jäkla pinnar kan styra ens liv så dant. Men jag hoppas att jag håller i mig, och ja, jag har tjuvrökt två gånger, igår och idag. Och ångesten jag får efteråt får mig att fortsätta att hålla upp. Så jag hoppas verkligen att jag klarar mig igenom det här som jag känner nu och att känslan av att allt är så tråkigt försvinner. Jag vill ju röka, men endå så vill jag inte! En konstig känsla helt enkelt. Håll tummarna för mig. 

Passar på att lägga ut ännu mera nya foton jag tagit under veckorna som gått! 











Tävling! :)

Jag tävlar hos Anna om ett valfritt pris från johanpixels.se/webbshop. Om jag vann skulle jag vilja ha Diffuser för Nissin Di622 & Di866, gå in här för att delta.

Jag tävlar med denna bilden! :) 




Photoshop

Har suttit och lekt lite i photoshop, och ju mer man lär sig desto roligare är det. I början förstod jag ingenting utav nått och tänkte att det var för svårt och att jag struntade i det. Men jag var envis och såg på många dvd:er från moderskeppet.se. Och de var verkligen till en jätte stor hjälp. Det är därifrån jag lärt mig i princip allt. Så nu när man har grunderna så är det så mkt roligare att sitta och pyssla lite själv och dona :) 

Lägger upp en före och efter bild som jag har fixat och redigerat precis nyligen :) 

FÖRE


EFTER


Har klonat bort kopplet bland annat, och lagt på lite grönare färg och kontrast på bakgrunden. Dock så överdrev jag en hel del med färgerna, för att ni skulle kunna se lättare också :)

Det var länge sen nu

Och det tar sin lilla tid mellan inläggen, men vi får hoppas att jag blir bättre på detta. 
Idag blir det i alla fall ett bildinlägg, med en massa i alla fall några stycken nya bilder som har fotograferats under de dagar jag varit oaktiv här på bloggen ;) 














Äntligen bilägare

Ja, äntligen har jag köpt mig en bil. Dock har jag lånat pengar av min fina pojkvän tills efter jag jobbat i sommar. Känns riktigt bra, och fick tag i ett kap också. Så nu är jag jätte glad och nu finns det inte någon oro med att börja jobba om tre veckor. Nu har jag en bil som jag kan åka framåt tillbaka med istället för att vara osäker på om tågen är försenade eller inställda. Plus att jag inte behöver gå upp allt för tidigt på morgonen och jag kommer hem vid sex på kvällarna ungefär istället för halv 8, 8 :)  Tid är pengar, eller hur är det man säger? ;) 

Här kommer i alla fall en bild på pärlan! 



Ingen ork eller lust till något...

Detta blir inget roligt inlägg känner jag. Känns som allt på något sett går i medvind, trots att det har ljusnat upp många saker i mitt liv hittils. Men mitt humör sitter inte riktigt på plats på grund av den här jäkla sluta röka grejjen jag kom på hipp som happ. Jag säger alla till er som har kommit upp i tonåren, BÖRJA ALDRIG RÖKA. Det är inte värt det, då den dagen kommer när man vill sluta röka. Det är inte coolt, när man kommer upp lite i åldern så lovar jag er att det är inte coolt längre, det är pinsamt att gå runt med en sån där pinne i munnen. Ciggaretterna har varit en del av mig sen jag var 14, 15 år och har varit en del av mig sen dess. Så det är inte lätt att släppa dem, det är som en del av sig själv försvinner när jag nu slutar röka. Den jag är. Det gäller bara att ta sig i kragen och hålla ut när det är som jobbigast, det har varit en del av ens liv. Man måste bara stå ut den tiden tills man vänjer sig, man får lära sig att vänja sig vid att vara en icke-rökare. 

Ja, det är inte lätt men det går framåt. Och den här gången hoppas jag verkligen jag klarar det, men den här gången vet jag att man aldrig ska säga aldrig. Men den här gången så har jag kämpat mig igenom de värsta dagarna utan att ha tagit till något annat än nikotinhjälpmedel. Det känns bra. 

Nae, slutpratat om den där jäkla rökningen nu ;) Var uppe hos Jonas pappa och Eva igår och fikade och åt grillat, mums! Passade på att ta med mig kameran och ta lite kort. Men har inte haft någon ork till att redigera dem tyvärr, så vi får se om jag fixar det imorgon istället :) Men det gör jag nog. 

Puss&Kram


Min födelsedag är förbi...

Och nu är man 22, känns inget speciellt längre när man fyller. Men kanske skulle önskat att några fler kom hit på åtminstone en fika och äta lite av tårtan. Jag var inte på så bra humör igår egentligen, så orkade inte göra nått inför dagen men köpte i alla fall två tårtor ifall att. Och gissa hur stor bit som blev tagen? En bit och den var till mig. Dags att proppa i sig lite nu kanske? haha. Pappa och Kerstin och lillebror kom hit en snabbis i alla fall, men de hann inte med tårtan :P. Men Jonas och Mattias och jag fixade klart med nya "soffan" ute på balkongen. Så vi målade de sista i morse nu. Så idag blir den klar och det kommer bli hur mysigt som helst :) Lägger kanske in en bils senare. :) Så vi höll på och fixade och dona ettag. 

Ingen bil har jag hittat heller. Hittade en fin igår som jag verkligen vill ha, men han hade lovat bort den så jag skulle återkomma under eftermiddagen och se om den blev såld då eller inte. Men jag får hålla tummarna, trots att jag vet att den nästan absolut blir såld. Men vi får se :) Bara att leta vidare. 

Är även inne på 5:e dygnet som rökfri, och det har varit rent åtsagt förjäkligt de senaste dagarna. Suget har verkligen funnits där från dag till natt och inte gått över. Så mitt humör och min inspiration till att fota har tyvärr grävts ner under dagarna som varit. Så inga nya bilder på lager tyvärr. Men idag känns det riktigt bra, får hoppas att det vänder nu, lite i alla fall. Då blir jag mer en nöjd. Förra gången jag slutade när jag mådde som dåligast i början fick jag ju panik, och tog till Jonas portionssnus och fastnade istället för det. Men den här gången har jag hållt mig borta från allt det, fast paniken har kommit så har jag bitit mig i tungan och hållt ut. Och jag är stolt över mig själv. Använder bara nikotinhjälpmedel nu, för att ha lite som en trygghet. Jag är stolt över mig själv :) Jag ska klara det den här gången, jag är starkare nu än vad jag har varit på länge! 

Puss&Kram på er!

Min lilla familj, jag är så lycklig <3





Smarta jag!

Ja, jag är faktiskt ganska så smart. För det är ju såhär att jag fyller år på lördag och visste inte riktigt vad jag önskade mig. Önskade mig bara sådär riktigt snuskigt dyra presenter som jag ens inte tillåter Jonas att köpa. Så först så tänkte jag önska mig presentkort på mediamarkt och en reflexskärm (en reflexskärm är relativt billig) och det vet jag redan att jag kommer få haha. Han kan inte hålla tyst min pojkvän om man säger så. Men i alla fall, när jag satt och spekulerade om nått som jag verkligen ville ha, så kom jag ju på det att jag tjatat om att göra om på balkongen. Mattias och Louise har gjort om jätte fint, såhär ser det ut på deras balkong :) Bilden är lånad från Louise blogg, ahmanlouise.blogg.se :) 



Jonas har alltid varit negativ till att göra det och jag har tjatat och tjatat. Och då har han sagt "ja, men då får du fixa allt själv". Så då kom jag på den briljanta ideén att jag kunde önska mig att göra i ordning på balkongen och han står för allt virke och jobbet haha. Så nu vet ju han att han måste göra det eftersom det är en av mina födelsedagspresenter ;) Smart va? Så i helgen kommer det se ut på ett ungefär såhär på våran balkong :) Mys! 
Det bästa är att det är jätte lätt att fixa och för en billig peng dessutom. Det är ju bara lastpallar, spånskivor, lite vit färg, en skumgummimadrass, och tyg som behövs :) Och lite kuddar och sånt också då, men det kan man ju fylla på efter hand om man vill :) Så nu längtar jag tills det är klart, ska antagligen börja bygga imorgon om det hinns för vi ska antagligen in till stan då och köpa lite tyg och skumgummimadrass :) ihh jag är så glad. :) 




Rökfri ett dygn!

Nu har jag klarat det ett dygn, lite mer till och med. Och det känns bra en så länge. Har inte haft några större abstinensbesvär. Förutom nu på morgonen när jag vaknade. Det första jag gjorde som vanligt alla andra mornar var att tya på mig morgonrocken och jag in i vardagsrummet och höll på att gå ut genom balkongdörren. Men så kom jag på mig själv. "Ajusste jag har ju slutat" haha. Att vanorna sitter i så pass mycket så att man gör dem automatiskt. Och d¨började ett ganska så starkt sug komma, men jag drack lite cola istälelt och sen försvann suget ganska så fort! Men på morgonen och efter maten är det nog värst eftersom det är dom ciggaretterna som har varit mer njutbara en alla andra ciggaretter under dagen för mig. Men det ska gå den här gången. 

Bloggen kommer nog bli lidandes av mitt sluta röka prat ettag framöver, men det peppar mig själv också på något sätt. :) Känns skönt att det går så pass lätt en så länge i alla fall, men jag vet att det kanske kommer vända. För såhär var det förra gången också istället för att det blev bättre och bättre så kändes det värre och värre med tiden. Men denna gången känns det enda annorlunda än förra gången jag försökte sluta. Förra gången var med att man tänkte på hur man skulle klara sig utan alla vanor osv. Men nu tänker jag alls inte på det, på sommaren har man så mycket mer att göra och hitta på och är på ett bättre humör, så nu tänker oroar jag mig inte vad jag ska göra istället, för nu finns det så mkt mer att göra helt enkelt. 

Fast jag har ju hjälpmedel, har 24 timmars plåster. Och sedan kör jag med nikotinsnuspåsarna som många har rekommenderat om när jag känner att det blir lite jobbigare. 

Jaja, mycket text blev det i alla fall :) Funderar på att knalla hem till mamma en stund och sätta mig i solen är så tråkigt att säta sig ute på balkongen när man inte har någon bekväm stol att sätta sig i. Men i helgen blir det ändring på det. Det skriver jag om i ett annat inlägg, annars blir detta inlägg alldeles för långt ;) 
Puss&Kram på er! 







Sluta röka, dag 1!

Ja, ni ser rätt. Jag ska ge det ett försök till nu tänkte jag, har haft viljan där i några dagar men har inte haft den hela vägen. Men idag kom den och jag bara bestämde mig igen. Slutade i Januari 2010 och höll upp till i april, maj någonstans där. Sen var det studenten och utlandresa som gjorde att jag började igen. Jag åkte dit på att jag började ta några bloss hit och dit, och nu vet jag ju det denna gång. Att det kan jag inte göra för då börjar jag lika fort igen. Men jag hoppas verkligen att det håller i sig den här gången, och att viljan stannar kvar. Tog min sista ciggarett vid halv 11, 11 idag. Och jag hoppas absolut att det är min sista för resten av mitt liv. Men vi får se, man ska aldrig lova nått, har jag lärt mig :) 

Jaja, var hos Mikaela igår ettag och mös, så passade på att ta lite bilder på Ville och Smuffan. Så här kommer dem!













8 Maj

Ganska dött på bloggfronten just nu, men det får ni stå ut med. Får se när blogglusten hittar tillbaka igen :) 
Men idag kom den tillbaka för en snabbis i alla fall ;) 

Jag är hur sugen som helst på att införskaffa mig ett macroobjektiv till kameran, det är det som står högst upp på fotoönskelistan nu, men som också är det dyraste. Alla macroobjektiv är relativt dyra, men jag vill verkligen ha ett. 
Jag älskar riktigt fina närbilder på blommor och även insekter och massa annat kul. Åhhh jag vill ha. Får se om jag får något presentkort eller nått när jag fyller så jag kanske kan spara ihop pengarna lite snabbare, så jag kan köpa ett vartefter.

Jonas och jag var inne på mediamarkt häromdagen när det var hemelektronikmässa, passade då på att gå till canonmontern och prata lite om vad han rekommenderar för macroobjektiv. Fick även ett testa ett som är lite billigare en den variant jag vill ha. Och det tyckte jag var helt underbart, och jag blev helt frälst haha. Då ville jag bara ha ett macro ännu mer! Det jag vill ha är detta:


Canon EF 100/2,8 USM Macro 1:1



Har känt och klämt på det och jag älskar det. Provade dock aldrig detta utan det andra som är 60mm istället för 100mm, men han sa om jag inte hade ett porträttobjektiv innan så skulle jag köpa det som var snäppet billigare tyckte han eftersom det är bättre som porträttglugg än vad detta är. Men ett porträttobjektiv har jag ju redan, så då tyckte han att detta var ett bra köp. Man kommer även närmare på ett längre avstånd och den åker liksom inte ut och in när man zoomar in, och det är ju ett stort plus eftersom man då inte skrämmer T.ex. insekter lika lätt. 
Jag vill ha! ;) Priset ligger på 4800:- tror jag på mediamarkt och det var det billigaste priset hittils jag har hittat. Brukar ju alltid vara billigare på internet, men inte detta objektiv vad jag har sett. Men nu hoppas jag på massa presentkort när jag fyller år ;) huhu. 

Nu ska jag snart ut i det underbara vädret! Puss&Kram 



Förlåt

Men bloggen har fått vara vilandes ettag. Har varit sjuk och är ännu ej bra, men är bättre nu i alla fall. :) 
Får hoppas blogglusten kommer tillbaka snart. Men tänkte lägga ut lite kort i alla fall som ni nog inte sett innan från en fisketur :).

Jag är även överlycklig för vi har nämligen köpt en ny sängram, en höööög säng med två lådor på vardera sidor av sängen och även en fin sänggavel till :) Guuud så fint det blev. Vi har även köpt ett nytt skribord så nu komemr sovrummet bli som nytt :) Älskar förändringar! Och nu kommer vi få plats med så mkt mer, allt ligger huller om buller i mina garerober nu och skåp för det finns inte plats till att ha sakerna någonstans. Men nu får vi äntligen lite nytt utrymme. Lägger ut en bild från ikea vilken det var vi köpte :) Man ser bara en liten del av den ser ut, men bilden får duga :) Får ta ett eget kort när det är klart där hemma!

Puss&Kram på er. 



Här kommer bilder från en fisketur :)