30 Januari

Har ingen blogglust längre och min inspiration till att fota har försvunnit, det brukar vara i någon vecka. Sen kommer fotolusten tillbaka så det börjar klia i fingrarna istället :) Har även haft några jobbiga dagar, så mycket är nog på grund av det att man känner att man inte har någon lust att göra något alls. Håller på att vänja av mig med nikotinplåstrena, och ska bara köra på nikotinsnusen hade jag tänkt. Men det är jobbigt, riktigt jobbigt. Men man ska ju vänja av sig och gå igenom det här förr eller senare så varför inte göra det nu och ha det gjort sen? 

Har till och med börjat drömt om ciggaretter igen, och jag är livrädd för att viljan ska försvinna och jag ska sitta där ute på balkongen igen och blossa. Så försöker intala mig själv alla nackdelar, och går in på hemsidor på internet om vad som sker i kroppen när jag slutar för att jag inte ska vilja röka. Det är svårt och det kommer vara det i många år framöver tror jag. 

Jaja, slutpratat om cancerpinnarna. Underbart väder ute idag, skulle vara ett perfekt mysväder att gå ut och fota i. Men har ingen lust och defentivit inte själv heller för den delen. Så det blir nog inget av det skulle jag tro. 
Har faktiskt inte så mycket mer att skriva här nu så nu får jag avrunda! Puss&Kram 

Lekte med en bild på Louise för ettag sen. Den ena har jag redigerat ganska så mycket. Eller mycket mer en vad jag brukar göra med mina porträttbilder. "Sepia" bilden, har jag inte gjort alls mkt med. Vilken blev bäst? 


FÖRE


EFTER

25 Januari

Tiden går så fort redan Januari och nu är det faktiskt inte så jätte långt kvar till sommaren är här åter igen. Har inte varit här på jätte länge nu, men har inte haft nått att skriva om. Inte för att jag har så mycket intressant och säga nu heller men jag blev helt plötsligt lite bloggsugen. Så då fick det bli ett inlägg. 

Idag har jag gått en liten promenad med Carolina och underbaringen Ellie, och sen följde jag med henne hem och fikade och lite så! :) Men nu är jag hemma igen och vart efter kommer Mikaela som jag inte träffat på jätte länge.

Tre veckor rökfri nu också, snart en månad (på söndag). Det går riktigt bra den här gången och jag hoppas att det håller i sig nu. Såhär långt har jag aldrig klarat av det bara med nikotinhjälpmedel. Första gången jag sluta höll jag upp i några månader, men då började jag snusa istället så sluta ju egentligen inte då utan började bara med något annat. Så jag är riktigt stolt över mig själv. 

Igår fick jag även jobba i några timmar, blev överlycklig när de ringde. Jag trivs så bra där både med personal och alla underbara barn, så jag hade verkligen saknat det. Får hoppas det trillar in lite nu så jag får någon liten lön i februari i alla fall :) Men det kommer och går med jobb så är det ju som vikarie :) 

Jaja, nu skrev Mikaela precis att hon snart är här så dags att runda av här :) Puss&Kram


Jag saknar Egypten, får hoppas att det blir en resa i Mars, April :) 



19 Januari

Idag blev det att gå upp skapligt för att följa med Carolina & lilla Ellie till föräldragruppen, trots att jag inte har något eget litet pyre så var det riktigt intressant. När jag satt där och lyssnade så kom jag på det hur mycket jag saknar att plugga, jag har ett riktigt läshuvud och jag är en sån som suger in information som jag tycker är intressant såklart, annars blir det ju självklart svårare att lära in sig information så att de sitter där de ska och stannar där :) 

Ikväll har jag faktiskt beställt en bok som jag helt plötslig fick för mig att jag ville ha! En bok om röda havet och alla fiskarter & korallarter mm! Min dröm skulle nog vara att resa ut i världen och vara en erfaren dykare och studera alla varelser under ytan med en kamera i hand för att både fota & filma. Ett vattenhus till kameran är inget jag kommer lägga pengar på i första taget, även om det skulle vara riktigt häftigt att ha med sig när man väl åker utomlands. Eftersom Jonas och jag bara åker utomlands ca. 1 gång per år så känns det inte att jag har råd att lägga runt 20.000:- om det inte kostar mer på ett undervattenshus tyvärr. Trots att man blir riktigt sugen på det när man tänker på det. 

Det är det som är så jobbigt med mig, jag har så många drömmar så jag vet inte vilken jag ska satsa på. Jag lovar jag har hur många drömmar som helst, jag är en riktig drömmare helt enkelt. Men min realistiska dröm är väl att nån gång starta mitt eget fotoföretag med min egna lilla studio, Jo så får det bli för det vet jag kommer bli verklighet en dag :) 

Slänger ut några fler bilder på Casper och Isabelle :) Puss&Kram














16 Januari

Hallojsan! :) 

Inget jobb idag heller blev det, bara väntar och väntar :) Blir nog att åka in till stan imorgon och åka runt och visa upp mig och lämna lite cvn, är så dött att gå hemma alltså. Idag så gick jag, Carolina och Ellie hem till Madelene och Isabelle och hälsade på sen gick vi en kortis promenad i regnet :) Trevligt! Sen på hemvägen gick jag upp till Louise på en kaffe och lite tjejsnack, sen har jag bara varit hemma. Såg på Paranormal Activity 3 förrut, läskig som bara den. Men hyffsat bra var den :) 

Jaja, ska snart gå förbi Carolina igen och hämta lite saker jag glömde i hennes vagn förrut :) Sen blir det väl bara att slänga sig i soffan framför datorn och bara slappa skulle jag tro. Ska nog sitta och mixtra lite i photoshop med lite bilder det är alltid kul när man inte har nått att göra :) Får se om det blir nått resultat här på bloggen sen! 

Slänger ut några foton från arkivet! Puss&Kram












15 Januari

Idag är en typisk seg söndag, trots att jag inte jobbat på jätte länge sticker de där söndagarna ut i alla fall från alla de andra dagarna i veckan. Jag har varit rökfri i två veckor idag, och jag är riktigt glad över att det går så bra som det går. Men idag har varit en jobbig dag, riktig jobbig dag. Humöret har inte varit där det ska helt enkelt, det är faktikst första dagen jag inte kan styra mitt humör sen jag slutade. Ena stunden glad, ena stunden arg, ena stunden ingenting. Ja, ni förstår. Så snälla ni, börja inte röka! Det är rena h"lvetet sen när ni väl bestämmer er för att sluta, för det kommer ni göra nån dag. Det är inte värt det jag lovar. 

Slut på deppandet, ta ett djupt andetag och tänka på annat är de tankarna som snurrat i mitt huvud hela dagen. Så nu provar vi igen. Snart blir det handling, blir tacos ikväll, gott! Sen blir det bara en riktig slappar dag i soffan orkar inte göra så mycket mer och idag är en sådan dag då jag har ro till det också. Några avsnitt av vampire diaries blir det nog också, Jonas och jag har faktikst börjat se serien tillsammans, jag har ju redan sett den en gång men jag älskar den. Och Jonas tycker faktiskt också att den är bra! Och det är inte ofta vi gillar samma serier direkt. :) 

Jaja, dags att slänga sig i bilen och åka och handla! Puss&Kram på er! 


En bild på snygga Louise! Mitt favoritfoto hittils i min lill samling, jag älskar den! 



Casper

Lägger ut några foton jag tog på Ericas söta Casper innan det blir dags att hoppa i säng, godnatt! 











14 Januari

Halloj! 

Häromdagen tog jag kameraväskan och gick bort till Madelene där även Erica var, hade det jätte trevligt och fotade deras små gullungar, Casper och Isabelle. Skulle även ha fotat de två tillsammans, men de sov om varandra och när både var vakna hade det blivit mörkt tyvärr :) Tänkte slänga ut lite kort på Isabelle först såhär kommer dom :) 

Blev rätt nöjd med bilderna, ljuset var inte det bästa så vissa bilder blev lite skuggiga och vissa blev lite brusiga och suddiga på grund av den längre slutartiden och högre ISO´t, och barn är det inte så lätt att säga till att de ska vara helt stilla för att få en klar och bra bild på så sätt :) Det är det som är roligt, en vuxen människa kan man prata med om vad han/hon ska göra framför kameran osv för att få bilden som man vill, men med barn blir det mer en utmaning :) Och det är kul!
Jaja här kommer det lite bilder på Isabelle! 












12 Januari

Idag har det varit en härlig dag! Först på förmiddagen blev det promenad med Carolina och Madelene och deras två små töser :) Efter det blev det direkt upp till Louise på en kaffe och sen hängde jag med Mattias och henne till stan. Skulle egentligen inte handlat nått men som vanligt kom jag hem med lite smått :) Hittade en jätte söt body till lille Ellie på lager 157, sen så blev det fyra nya kaffekoppar 7.50:- kronor styck, ett klipp! Och sen lite smycken på gina eftersom det var 75% på smycken! Så allt jag fick tag i var ju klipp i alla fall ;) Sen mötte vi upp Jonas efter jobbet och avslutade dagen med kinabufé, mums! Sen avslutades kvällen uppe hos Louise och Mattias! Härligt. 

Imorgon får vi se vad som dyker upp, man vet aldrig om man får jobba så man får hoppas på att det ringer i telefonen. Imorgon ska jag i alla fall fota med Louise tror jag och sen får vi se om det blir någon fotning hemma hos Madelene imorgon :) Nu ska jag nog bege mig ner i sängen ifall det skulle ringa i telefon imorgonbitti! Man vet aldrig :) 

Puss&Kram slänger in några fler bilder på lilla Ellan också! :) 














11 Januari

Igår var det seg dag, kände mig hur trött och seg som helst under hela dagen. Carolina och jag tog en promenad och gick sen hem till henne för att umgås lite. Sen gick jag hem för att jag tänkte jag skulle vila lite för jag var så jäkla trött och orkade sen inte göra nått mer på hela dagen. Får hoppas bara att det var en dålig dag så jag inte börjar bli sjuk eller nått sånt. Men det kanske är för att jag inte jobbat på länge heller att man segar ihop vissa dagar, varje morgon när Jonas går till jobbet ligger jag o hoppas på att telefonen ska ringa, men den har varit tyst allt för länge nu :) 

Jaja, vart efter tror jag att det blir en promenad med Madelene och Carolina med deras små töser! Sen får vi se vad som händer. Skulle behöva städa bort julen, som jag inte gjort än. Usch vad tråkigt, det är verkligen så kul o få fram allt pynt o gardiner till jul men inte lika kul att få ner det igen. Jag bara skjuter upp det om och om igen, men måste ta tag i det känner jag. 

Rökningen tjatar jag om men det blir som en slags terapi här i bloggen :) Imorsse var det skit jobbigt, på morgonen är det verkligen värst. För det första jag gjorde när jag rökte var att ta på mig morgonrocken och gå ut och röka. Så på morgonen är röksuget jätte starkt, också för att jag inte har nått plåster eller nikotinsnus på natten tror jag. Men det går framåt, och det är huvudsaken. Alla andra gånger jag har slutat har det ju blivit jobigare och jobbigare för varje dag som gått medans den här gången känns det enklare och enklare. Så vi får hoppas jag klarar att fortsätta hålla upp.
Slänger ut några nya bilder på underbaraste Ellie! Hur söt är hon inte? :) 













10 Januari

I förrgår var jag och Louise ute på en liten snabb fotorunda, blev inte så jätte mycket bilder men tänkte lägga ut några stycken här i slutet av inlägget. Senare under dagen gick jag även till Carolina och fotade lilla Ellie, dom korten håller jag på att redigera fortfarande! Hon är så söt lille pluttan. Dock så blev jag inte nöjd med bilderna kvalitetsmässigt eftersom de dåliga ljusförhållanden gjorde det svår fotat. Och ISO-t åkte upp lite väl mycket (mitt misstag) och det blev ganska så brusiga bilder för att försöka få bra exponering av bilderna. Mycket går att jämna ut i photoshop, men man ser endå på bilderna att ISO värdet har varit högt.
Jaja, sen tog jag några kort på fullmånen på kvällen, de har jag ens inte börjat med att redigera än. Får ta en sak i taget. Får se om några av dom korten blev bra. Så nu har jag lite nya bilder på lager i alla fall! 

Rökningen går fortfarande bra, vissa dagar är jobbigare än andra men nu har jag varit rökfri i ungefär 10 dagar. Det känns bra, men vid vissa stunder så saknar man det. Men då får man snabbt vända tankarna och tänka på varför man sluta och allt negativt som kommer genom att röka, så brukar de tankarna vända efter en stund.
Nae, nu ska jag redigera de sista bilderna på ögonstenen Ellie <3 :)
Puss&Kram










6 Januari

Idag har det inte hänt speciellt mycket, har varit lite jobbigare idag på eftermiddagen med rökningen igen. Och jag känner mig mer och mer rastlös för varje dag som går. Jag klarar inte av att inte ha nått roligt att göra om dagarna längre, bara den här tråkiga vardagen som hänger över en hela tiden. Men vad finns det för roligt att göra?

Nu till ni som känner mig ganska bra vet att jag är ganska så lat vad det gäller och gå ut och gå på en promenader och liknande (mest för jag tycker det är så tråkigt att gå här i Skärblacka där man sett allt tusen gånger). Men vet ni vad som hände imorsse? JAG var ute och sprang! Så då förstår ni att jag är rastlös! Det var inte direkt någon jätte lång bit, tänkte börja med korta sträckor så jag inte tröttnar och det är ganska så jobbigt för min del som inte har någon kondition i huvudtaget och inga bra skor för den delen heller. Imorgon blir det nog att gå en sväng istället för mina vader gör SKIT ont nu :) haha. Är väl en kombination av att vara så jäkla otränad och att jag har fel skor antar jag! 

Får se hur länge det håller i sig men så länge jag inte har något annat o göra o så länge det inte ramlar in lite jobb så måste jag fortsätta att göra nått för att inte deppa ihop här hemma. Hoppas verkligen de börjar ringa in mig från jobbet nästa vecka så jag får jobba lite! Saknar det, har inte jobbat nått nu efter jul och vid nyår. Sen måste jag hitta på lite roligare saker på helgerna, jag kan inte längre slappna av här hemma nu, rökningen var i princip en av mina bästa vänner och nu är den borta så nu måste jag ut lite! Och då menar jag inte att rumla runt på krogen, för det har jag inte någon speciell lust med men bara att umgås och hitta på saker med människor, umgås. Dock är pengar ett problem...suck. 

Jaja, nu ska jag väl försöka sova trots att jag inte har någon lust med det på grund av att jag är så otroligt rastlös. Men jag får väl försöka så det blir en ny dag och nya tag. 

Lite kort från förr skadar aldrig! :) 











5 December

4 dagar och 8 timmar har gått sen jag tog beslutet att försöka sluta röka igen. Tiden håller man koll på för man vill att det ska gå så fort som möjligt framåt. Idag har varit en bra dag, har kännt suget men absolut inte lika starkt som de andra dagarna. Och idag har jag för första gången kännt på riktigt att det här gången kanske det kommer gå på riktigt. För det ska gå den här gången så är det bara. 

Idag kom även Mikaela och Therese hit och umgick under kvällen :) Första gången jag kände röklukt sen jag sluta var idag, och det gick hur bra som helst. Blev inte mer sugen för det! Fast nu känner man åter igen hur äckligt det luktar när man kommer in efter man rökt, haha. Mikaela drog väl hem vid halv elva och Therese och jag gick hem till Carro,Kenny och Ellie en stund! Jag blir mer och mer sugen för varje gång jag träffar lilla Ellie att få en egen liten knodd! :) Gullepluttan! 

Ska väl försöka o slänga mig i säng snart, o sova lite grann. Ska väl passa på att lägga mig i sängen nu när Jonas somnar i soffan så jag slipper försöka sova med hans SNARK i öronen ;). Så godnatt på er! :) 

Det var inte så länge sen Ellie låg i den här magen och mös :) 





4 Januari

Hade inte ett dugg att göra förrut, och vad passar då inte bättre att utnyttja den tiden till att fota lite? :) Så fixa ihop en egen liten mini-fotostudio i fönstret, och tog fram reflexskärmen och började fota lite. Motivet blev Jonas urgamla skor han hade på sig när han var liten bebis. Dammiga o håriga o dana, men det gör charmen på sådana kort tycker jag! Testade även att fixa dem i Photoshop Cs4, jag äntligen har fått hem :) Körde i Cs3 förrut, så nu har jag bytt upp mig lite och det är väldans mycket mer snabbjobbat när det gäller redigeringen tycker jag :) 

Rökstoppet går fortfarande framåt och inatt har jag fått sova i alla fall! Skönt. Jaja, nu ska jag laga käk idag blir det pastagratäng med bacon och purjolök :) Hejdå på er! :) 








3 Januari

Har nu varit rökfri i lite mer en 2 hela dygn, och det är jobbigare än jag hade väntat mig den här gången. Skulle fortsatt att hållt upp någon av de andra två gångerna jag har försökt sluta istället. För såhär jobbigt har det aldrig varit. Tur att man är envis och har den viljan, annars hade jag börjat igen för länge sen. 

Inatt har jag inte sovit alls bra heller, gick och la mig runt tolv i sängen och var riktigt trött men lyckades inte somna förrän vid tre ungefär på natten och har dessutom vaknat hur många gånger som helst under den tiden jag fick sova. Jag drömmer till och med om ciggaretter. Att jag har slutat röka, fast människor står och blåser rök i ansiktet på mig för att irritera mig? Hur sjukt är inte det, att ciggaretter kan röra till i ens huvud så jäkla mycket som de gör. Helt sjukt egentligen. Och det värsta är ju att i drömmarna så känner jag verkligen röklukten "på riktigt", så när jag vaknar är det enda jag tänker på att få ta på mig morognrocken och gå ut och ta ett bloss. Och så tar det en bra stund innan man lyckas somna igen. 

Men jag hoppas innerligt att viljan stannar där den är nu den här gången och att jag lyckas att sluta nu. Så skönt att slippa den stressen som blir när man röker också. Kan jag röka här? Hinner jag röka innan jag ska dit? osv. Slippa den känslan av att vara en uttittad rökare som vissa människor tittar snett på. Och jag vet att man borde hellre tänka på de sjukdomsrisker som finns, men jag gör det inte. Man ser bort ifrån dem helt och hållet och det är inte därför jag slutar (dumt nog). Utan det är för väl när den dagen jag blir gravid så har jag sagt till mig själv att då ska jag sluta, så jag tänkte att det nog skulle bli lättare att ha slutat en tid innan det händer så man slipper sluta tillsammans med abstinensen och gradvidhormoner. Tror inte det är någon sådär jätte kul kombination faktiskt.
Jaja, ett till terapiinlägg blev det för min del och det kommer nog bli några sådana framöver. 
Jag håller tummarna för mig själv att det kommer gå denna gång, jag vet ju att jag kan. JAG KAN! 


2 Januari

Det här kommer nog bli som en vana framöver, att skriva ner ett inlägg i bloggen när mitt röksinne vägrar lätta på trycket :) Inatt har varit en hemsk natt, det har aldrig varit så svårt för mig den första dagen när jag slutat innan. Har vaknat i princip hela tiden av att vilja gå upp och ta en ciggarett, och när jag vaknade vid halv tio tills nu har det varit likadant. Röksuget går liksom inte över. Suck. Blir nog att gå till apoteket och köpa lite extra grejjer till plåstrena. Sen är det väl för att man inte gör något speciellt heller. Skulle vilja göra nått, men vadå är frågan? Vad kan man göra som inte påminner en om rökningen? Jag rökte ju vad jag än gjorde i princip :P
Jaja, nu får det va slut med terapitexten i alla fall. Får se vad som sker idag, nu är jag i alla fall hyffsat frisk. Bara den där jäkla hostan som sitter i. Nae, nu ska jag poppa popcorn, mumma. Byebye.







1 Januari

Nytt år och nya tag! Dags att försöka sluta röka igen, började vid fem idag och en så länge går det framåt. Kör med plåster denna gången också som alla andra gånger. Det är det bästa hjälpmedlet av alla som finns tycker jag. Nikotinsnusen är även dom bra, så dom ska jag åka och köpa någon dag i veckan ifall det blir så där extremt jobbigt vissa perioder på dygnet som efter maten osv. Hämtade lite plåster hemma hos mamma idag som hon hade kvar, så de räcker ettag i alla fall. Det är ju så dyrt med sluta röka hjälpmedel! (Ja, vet att det är dyrare o röka, men när man väl har bestämt sig för o sluta med skiten ska väl hjälpmedel vara billigt) tycker jag i alla fall ;).
Jaja, får se om det går denna gången. Är på försök tre nu så man får hoppas att det är tredje gången gillt. Men jag ska inte lova eller hoppas för mycket själv, för jag vet ju hur det har blivit alla andra gånger. Men jag försöker ju i alla fall så jag får hoppas på det bästa. Att viljan stannar där den ska den här gången.
Slänger upp lite bilder på min plutt som jag tog igår! :) Puss&Kram 








Gott nytt år

Hoppas ni alla fick ett härligt nyår! Själv så låg jag och Jonas bara hemma och slappa och vila hela dagen. Pågrund av att vi inte mådde speciellt bra. Blev ingen ljuspromenad i Norrköping heller så blev inga kort där inifrån tyvärr. 
Jätte kul att vara sjuk med inledning på det nya året! Men man får hoppas man mår bättre snart :) 

Blev i alla fall några kort vid tolvslaget, försökte få lite kort men det var inte lätt. Och speciellt inte när man bara var nedanför. Träd o allt möjligt ivägen + bruket och dess rök som förstörde det mesta! Skitbruk :P 
Men några kort fick jag till, inte så super nöjd med korten men för att vara första gången och på den platsen som jag var på så blev det ju bra! :) 

Jag fotade med läget bulb i kameran, och med stativ + självutlösare. Hade kameran på manuellt läge, och ställde in bländaren på f/8.0 och ISO 100 (det lägsta Isot för att minska allt brus så mycket som möjligt eftersom det lätt bli i de mörka partierna) Och sen slutaren ställde jag då in som sagt på bulbläget. Med bulbläget menas det att kameran exponerar bilden så länge man håller ner avtryckaren, och när man släpper så tas kortet. Så då kan man hålla in knappen på självutlösaren när en raket är påväg upp och sen släppa den och ta korten när den har smällt.
Jaja, lägger ut några bilder i alla fall Gott nytt åt o en god fortsättning! Puss&Kram