31 Januari

Jahopp så sitter man här igen och har inte så mkt att skriva som vanligt. Idag har varit en lugn med trevlig dag. Therese kom hit vid fyra hugget tror jag att det var, och vi har ätit och bara suttit och pratat skit. Kul :)
Sen kom även grannen ner och gjorde oss sällskap (Louise) ;).

Imorgon ska jag jobba 11 timmar, känns väl sådär såhär dagen innan. Men skönt att komma hemifrån lite också.
Äntligen har min handläggare på AF hört av sig, men det blev ju som jag hade trott. Men han lovade i alla fall att han skulle höra av sig till socialkonsulten på AF och sen höra av sig till mig åter igen denna vecka för att berätta vad socialkonsulten sa, och när jag ska få en kallelse till honom. Men han kunde inte lova att det skulle ske snart, men han sa att han trodde det men han kunde inte lova nått. Så det känns inte sådär positvit, men nu får jag verkligen hoppas på det bästa. Att jag får en kallelse så snart som möjligt. För jag tänker inte gå till någon jobbcach, mitt cv är klart och det coachen hjälper mig med har jag redan fått hjälp till av min förra.

Jaja, vi får se hur det blir helt enkelt. Men nästa vecka ska jag åtminstone ha en tid till den där socialkonsulten annars blir jag arg på riktigt.

Skriver väl antagligen lite inlägg imorgon när jag jobbar. Tänkte lägga in lite hur min kamerautrustning ser ut. Vad jag har för saker osv. Kan vara kul att veta vilka objektiv jag fotar med osv och vad jag använder mig av.

Slänger in några bilder, gamla som nya! :)




   




30 Januari

Idag så har Jonas, mamma och jag varit hos svärmor och firat henne som fyllde år i Torsdags. Blev mycket gott fika och tårta! :) Ska nu sätta på step up 3 som Jonas och jag hyrde på shell idag :) Hoppas på att den är bra! 
Jag älskar dansfilmer, tycker det är så fascinerande att se de som verkligen kan dansa, dansa ;) 

Nu ska vi sätta på filmen, så blev ett kortis inlägg idag :) Puss&Kram







29 Januari

Jag har tappat blogglusten totalt. Attans också, jag som tyckte det var så kul ettag. Men det kanske kommer tillbaka. Men skriver några rader i alla fall innan det är dags att laga mat.
Idag har Jonas och jag städat och åkt till retupunkten och slängt en hel massa, förstår inte hur det kan bli så mkt skit när man bara är två personer. :P Sen passade vi även på att åka hem till mammi lite på en fika.

Jonas syster, hennes sambo och deras barn kom även hit en sväng idag. De har ju aldrig varit här så det var kul att de kom :) Ja, snart är det dags för att göra käk, sen blir det bara att vila. Jag är på ett dåligt humör idag igen. Har varit många sådana dagar nu, men är väl för att jag står och trampar på samma jäkla stället hela tiden.
SUCK.

Imorgon ska vi till Jonas mamma och fira henne som fyllde år i Torsdags. Mamma ska även följa med dit en sväng så det ska bli trevligt :). Nae, nu ska jag börja med maten. Slänger som vanligt upp lite bilder.
Puss&Kram






Liten nya bilder igen :)

Blev inget inlägg igår, hade inte direkt någon större lust faktiskt. Hade inte så mycket att skriva om, var mest tom på ord. Irriterad och en dålig dag var det helt enkelt. Men idag är jag glad igen :) 

Jonas och jag har varit hos Jonas pappa och Eva på en fika, passade på att ta med mig kameran. De har så mycket fina orkideer att fota där hemma, plus lille Ronja :) Så idag har jag fått till lite nya bilder. Bjuder på några stycken sen i slutet på inlägget. 

Har försökt att få tag i AF ännu hela veckan men utan resultat. Ja, vad mer ska man säga än att man blir riktigt förbannad. Men orkar inte tänka på det där nu, för då kommer jag bara bli på dåligt humör igen...

Nae, har faktiskt inte så mkt mer att säga nu så lägger upp lite av de nya bilderna nu istället. 
Kanske blir ett inlägg senare, om jag orkar och får tid :) 







Kom in lite bilder i varje fall, sparar några till nästa inlägg så det blir lite nya bilder på det inlägget också. Lite roligare så ;) Puss&Kram

26 Januari

Inatt har jag sovit som en stock. Vaknade bara till några gånger sisådär på morgonkvisten, annars har jag fått sova ut som bara den. Skönt :) Så idag är man pigg och glad.

Har ringt till AF flera gånger men ingen som svarar. Spelade in ett litet lagom argt röstmeddelande, så får väl hoppas att min handläggare ringer upp snart. Annars ska jag ringa ner honom idag kan jag säga ;) 
Har suttit och sökt lite jobb nu också. Har sökt till Toysarus, sen till ett telefonföretag och sen till billerud som sommarjobbare. Ja, tre jobb är sökta i alla fall idag. Men det blir väl nejtack på allihop som vanligt. 

Har tvättstugan idag också, jätte kul! Eller inte. Speciellt inte när Jonas har tagit hem flera påsar med hans jäkla jobbarkläder. Kan de inte tvätta på jobbet eller? Det borde de väl införa i sådana fall så jag slipper ta det också här hemma haha. Vi har tvätt så det räcker endå ;) Men skönt att ha det klart sen i alla fall. Skulle även behöva städa igen här hemma, känns som jag inte gör annat men det tar ju inte mer en 24 timmar innan det är lika dammigt överallt. Men det orkar jag inte idag, det får bli imorgon eller på Fredag i sådana fall. 

Nae, nu ska jag sortera lite tvätt så att det är gjort. Puss&Kram



Hade jag ljust hår eller? ;) haha. Ser ju nästan ut som en albino! ;)


Jag som nakenfis :) 

Har inte piggnat till än...

Nae, jag har ju inte det. Sitter här och nästan slumrar till i fåtöljen. Sen helt plötsligt kommer det in en kund så man måste se pigg och glad ut. När jag egentligen är dödstrött och småirriterad ;) haha. Men nu är det i alla fall bara 4 timmar kvar i alla fall. Sen får jag gå upp till syrran en sväng och vänta på att Jonas kommer och hämtar mig efter han slutat jobbet. Ska bli skönt att komma hem och sova, men inatt lär det väl säkert inte vara några problem eftersom jag är ledig imorgon. Det skulle ju inte förvåna mig.

Imorgon hoppas jag verkligen att jag får tag i min handläggare på AF annars blir jag rent utav skogstokig. Det måste hända något någon gång, så jag kan gå vidare i livet och inte stå och trampa på samma ställe hela tiden...
Jag förstår inte riktigt hur de där tänker, jobbar de med att hjälpa folk eller att glömma bort folk? Jaja. Man kan vara förbannad och irriterad men vad hjälper det egentligen? Man blir ju bara på dåligt humör själv hela tiden.
Men imorgon ska jag i alla fall  ringa och skälla lite så gott jag kan i alla fall ;)

Nu längtar jag bara till vi inhandlar köksbordet, vad snyggt det kommer bli :) Vårat köksbord nu är så rangligt och skitfult så det kommer bli en stor skillnad tror jag. Sen vill jag även ha en byrå i köket också, får se om Jonas inhandlar det också. Sen vill jag även ha nytt vardagsrumsbord och en ny tvbänk i vitt till vardagsrummet, och det ska jag spara till nu. Det tar lite längre tid för mig att få ihop pengar, men sen när jag får jobb ska det inhandlas som bara den till hemmet. Det är ju bland det roligaste som finns att få det hemtrevligt och fint hemma :)

Jaja, nu ska jag kolla runt lite på internet. Vi hörs säkert imorgon. Puss&Kram







25 Januari

Nu sitter jag här och väntar på bussen. Ska jobba heldag idag, 11 timmar. Känns lite småsegt eftersom jag knappt inte sovit en blund inatt. Varför ska det just bli så när man väl ska upp på morgonen? Har vaknat kanske 100 gånger och inte sovit djuot för fem öre, bara halv sovit hela natten. Så den här dagen kommer nog gå ganska tugnt. Får hoppas den går fort i alla fall. Köpte ju tv4premium igår, så hoppas att det finns någe bra att titta på i alla fall :) 

Igår blev det lugnt var ju inne i stan och lämnade lappen till AF, sen gick jag förbi Caroline, där även Carolina och Sarah var. Var trevligt trots att det bara var en liten stund eftersom att Jonas slutade tidigare än vad han brukar. Var tvungen att åka hem och laga mat och fixa här hemma helt enkelt. Men det kommer ju fler gånger :) 

När jag kom hem lagade jag min systers pastasås som hon har gjort i alla fall. Och jag bara älskar den och den är så lätt att göra. Ost, bacon i tärningar, matlagningsgrädde, mjölk och lite kryddor. Den blir hel underbart god. Igår provade jag även att ha i lite broccoli för det älskar jag. Och det blev ännu mer underbarare ;) haha. Så det ska jag ha som matlåda idag ;) 

Idag händer ju inte så mkt mer än att jag ska jobba till 22.00. Så slänger väl säkert in ett inlägg senare sen igen. 
Hoppas ni får en bra dag, trots detta skitväder. :)

Ett kort från när jag var hos Mikaela. Ville och jag älskar varandra ;) hihi.





24 Januari

Halloj! 

Ska snart bege mig in till stan för att lämna papper på Af, sen så ska jag antagligen träffa Carolina en stund. 
Får se hur länge det blir, ska åka med Jonas hem och han skulle på något möte som kanske inte tog så lång tid som han trodde. Men vi får se :)
Den här månaden ska vi ju köpa ett nytt köksbord till köket. Tänkte lägga upp en bild på det jag är intresserad av :)  Tyckte det var riktigt snyggt. Egentligen skulle jag vilja ha stolar i skinn men vi vågar inte köpa det ifall Chippen klöser på stolarna. De syns ju så väldans mycket mer när det blir rivmärken i skinn än i tyg. Och han är ju självklart mer förtjust att riva på skinn än tyg. Men tyckte det här sättet var riktigt fint och inte allt för dyrt heller. :)
Här kommer bilden på det! 



Jag tyckte det i alla fall skulle passa kanon i vårat fina kök! :)
Jaja, nu ska jag göra mig i ordning innan det blir stan. 
Kanske blir ett inlägg senare. Puss&Kram

23 Januari

Nu har vi fart och donat klart här hemma. Har hjälpts åt att städa hela lägenheten idag, skönt att ha det gjort. Och skönt när man kan hjälpas åt ibland det går så mycket snabbare då :) 
Efter vi hade städat så åkte vi till ica och handlade en hel del, så nu är även frysen och kylskåpet fyllt med en del mat. Skönt att även ha det gjort. 

Imorgon blir det att åka in till stan för att lämna ett papper på AF, känns sådär att behöva ta bussen in för att sedan ta bussen hem. Men får se om jag kan träffa någon när jag ändå är inne i stan.

Igår så var Mattias nere här och umgicks lite, tittade lite på fångarna på fortet och sådär och sen kom även Jonas jobbar kompis Tobias och hans tjej Helena, det var trevligt. De försökte få med oss till borgen på Fredag men det ska Jonas strängt nej till, haha. Ja, blev en trevlig kväll helt enkelt.
Idag är det söndag och söndagar känns jämnt så tråkigt och sega. Ska väl ta och laga något gott att äta vart efter nu när det väl finna lite här hemma att välja mellan ;) Nu ska jag jag gå ner med sopporna och titta tvätttid! Puss&Kram





22 Januari

Halloj!

Snart blir det mat. Idag fick det bli ugnstekt falukorv och potatismos. Min favorit. Försökte igen att få tag i min handläggare på Af i torsdags och igår, men som vanligt får man inte tag på honom och igår när jag ringde sa dem att han återkommer på Måndag. Suck. Börjar bli riktigt trött på det här nu. Får verkligen hoppas att jag får tag i honom på Måndag. Måste ju även åka in till stan då och lämna in aktivitetsstödslappen så jag får mina pengar nästa månad. Så irriterande att behöva åka in hela vägen till stan för att lämna en ynka liten lapp, varför skulle man inte kunna skicka den? Ja, jag irriterar på på allt som har med AF att göra just nu. Men är det så underligt?
Ikväll blir det mys på hög nivå med pizza dessutom ;)  Ska prova nya pizzerian i Skärblacka som öppnat, och får se om de är så bra som många säger :)
Nu ska jag fortsätta med maten. Skriver nog ett inlägg senare. 
PussochKram

Lite klipp när man inte har annat att göra

Är inte den här tjejen riktigt duktig? Hon kommer bli något stort om några år med den där rösten! 

Och tänk vilken styrka denna kille måste ha som miste hans fru för ca. 1 år sen när hon födde deras lilla dotter. underbart fint. Och sen är det bara så att jag bara älskar denna unga tjej på 16-17 år. Helt solklar! Ja, lite klipp blev det i alla fall. Godnatt på er! :)

Lite nya bilder

Ja, idag kommer lite nya bilder in på bloggen :) Åkte till Mikaela på förmiddagen och har varit där tills nu ungefär. Har fotat deras urmysiga hund Ville och sedan lite porträtt bilder på Mikaela och på henne och Ville tillsammans :) 
Är jätte dålig på porträtt bilder än så länge, men det är ju första gången jag tog det idag och det var riktigt svårt. Man måste experimentera så mycket med ljuset och så vidare. Men tyckte jag fick till de jag ska lägga upp här hyffsat i alla fall :) Var en trevlig dag hos Mikaela, är inte så ofta man är där längre :) Så skönt att komma till landet och umgås lite också.
Snart kommer Jonas hem från Stockholm också, han skulle ta med sig Spicy hot hem. Mums vad gott. 
Så det blir nog bara en myskväll här hemma, som vanligt ;) Men jag älskar det.
Ja, här kommer lite bilder i alla fall jag har tagit idag. Enjoy! :)





20 Januari

Ja, har varit ute en sväng nu med Chippen så han fick röja runt i snön lite. Tog även med kameran med ut för att kanske få några fina utomhusbilder på honom. Dock, så är det där jäkla kopplet i vägen som förstör bilderna. 
Tänkte lägga upp något kort i alla fall, men det får antagligen bli imorgon. För ska nog till Mikaela imorgon och fota lilla Ville och sen Mikaela lite. Hoppas bara på lika fint väder imorgon, men det kanske inte är så säkert :)
Så då lägger jag ut lite blandade bilder på samma gång istället.
Ja, igår blev jag länkad på Mattias mammas blogg. En jätte fin blogg, som handlar för det mesta om pyssel. Jätte duktig är hon och har fullt med ideér jämnt och ständigt. 
Checka in vetttja, en av mina favoritbloggar om man vill ha lite inspiration till hemmet. 

www.pysseliten.blogg.se
Innan jul så åkte jag, Louise och Mattias hem till Eva (Mattias mamma) och gjorde lite ljusstakar som Eva hade kommit på ideén till att göra. Så vi passade på att göra lite julklappar. Och de blev riktigt snygga. 
Ska visa resultatet nedanför, på ett par av mina som jag behöll själv. Vi gjorde dem i olika storlekar och höjder, de som jag har bild på är dem som blev av den minsta modellen. Sen gjorde jag även vita lite högre osv. 
Men jag blev mer en nöjd i alla fall, och många i min familj tyckte de var jätte snygga och ville ha ett par de också. Synd att man inte hade ett eget litet garage som man kunde pyssla och dona i, då hade det ju blivit enklare :)
Jaja, här kommer en bild. Kanske blir ett inlägg senare, vi får se :)
Puss och Kram


På de andra jag gjorde till Jonas pappa och Eva skrev jag även denna text på, och sen skrev jag andra texter på de som blev högre. 
På den jag gav till mammi som både var istället vit och högra skrev jag Dröm om morgondagen, minns gårdagen, lev idag. Så då förstår ni att de var lite större en dessa :)

Blev några inlägg idag

Ja, det blev det. Nu stänger jag om en halvtimma, och denna dag har faktiskt gått riktigt fort. Men den sista halvtimman tar alltid längst tid. Då går minuterna som timmar ;)
Ska bli skönt att komma hem och ta en dusch och sen hoppa i säng faktiskt. :)

Therese och Carolina kom in en sväng förrut och gjorde mig sällskap. Kul att träffa båda, men Carolina var det evigheter sen sist jag såg. Så man har lite att ta igen. :) Hoppas vi ses snart igen.

Det här inlägget kommer nog bli som många andra ganska så innehållslöst eftersom jag har suttit här hela dagen och enbart suttit och tittat på vampire diaries. Måste ta fram kameran imorgon eller i helgen, det måste jag och det ska jag :)

Nu ska jag göra klart det sista innan stägning. Puss&Kram


Jobbar

För fullt, eller nae. Jag sitter och tittar på vampire diaries säsong två nu, och de avsnitten kommer väl gå varmt på datorn mestadels hela dagen. Tiden går lite fortare när man väl hittar en serie man kan titta på som man är inne i :) Verkar vara lugnt här idag i alla fall, Carolina och Therese kommer ju hit en sväng sen också. Så då lär väl tiden gå lite också.

Har även ringt till ungdomshälsan idag, dags för nya p-piller. Dock så är det så jäkla svårt att få tag i dem på telefontiden. Idag när jag ringde så sa de att kön var full och jag fick återkomma imorgon. Och de kommer väl säga samma sak imorgon igen som de alltid annars brukar göra. Har ju en karta kvar efter den jag äter nu så har ju ettag på mig att få tag på dem, och det behövs ;)

Ringde även till min handläggare på Arbetsförmedlingen, men fick inget svar. Fy vad förbannad jag blir rent utsagt på dem där. Så ska försöka ringa imorgon igen, och då ska jag säga åt dem att det får hända något snart. Att jag får komma till den där jäkla socialkonsulten, så jag kommer ut på någon praktik någongång. Så jag verkligen kommer ut i arbetslivet på riktigt. Nu är det största hindret i mitt liv att skaffa mig ett jobb. Måste liksom ha ett för att kunna ta mitt liv ett steg längre känns det som. Det är så mkt som jag vill göra men som inte går pågrund av att jag är arbetslös. Just nu så känns det som jag står och trampar på samma stället hela tiden och inte kommer någon vart.

Jag vill skaffa familj och köpa oss ett fint hus, och ha ett tryggt liv. Men det verkar vara ganska så långt bort just nu. Vissa dagar känns ljusare en andra så är det ju. Men det är väl bara kämpa på och hoppas på det bästa.

Nu ska jag fortsätta glo på vampire diaries, så det så :) Puss&Kram


Godmorgon

snark, snark. Det är så jag känner just nu. Igår kväll gick jag och la mig vid tolv hugget ungefär och somnade ganska så direkt. Dock så vaknade jag efter bara någon halvtimma att Jonas jourtelefon ringde och han börja ringa runt och så ett bra tag. Så då kunde jag självklart inte jag somna om och jag blev helt plötsligt klarvaken. Jonas fick ju åka iväg till Nyköping, så det var bara att tvinga sig själv till att sova. Och det går inte i mitt fall, då ligger jag mestadels av natten och halvsover...


Så nu sitter jag här och är trött som en gnu, men det är bara att försöka hålla ögonen öppna och göra sitt pass idag, 11-22. Carolina och Therese skulle ju även komma förbi jobbet, så det ska bli kul att  träffa Carolina igen efter många månader. Therese med såklart men vi träffades ju igår ;) hehe. 


Nae, nu ska jag ta en rök och spola fram tiden lite. Så att bussen går snart... :) Puss&Kram på er. 


18 Januari

Har inte skrivit något inlägg idag, såg jag nu. Så här kommer ett innan jag hoppar i säng. 
Vaknade bredvid min plutt imorse, han jobbar ju sent idag så han var hemma på förmiddagen, mys :) 
Senare på eftermiddagen så kom först Therese, var ettag sen sist :) Sen efter en stund kom Mikaela. 

Vi har mest suttit och pratat om allt mellan himmel och jord och även har jag suttit och pysslat med deras bloggar lite. Börjar lära mig lite nu om designen, men dock inte så bra fortfarande. Har inget bra fotoprogram att göra headern med. Men det blir ju bättre än att ha orginaldesignen :) Blir lite roligare att blogga när man har en liten mer personlig design. Det tycker jag i alla fall. 

Sen hann vi även med att svulla lite också. Köpte en paj på konsum och en liten glasstårta, så ja vi har svullat. Men det är väl svull Tisdag idag? ;) Ja, det har varit en trevlig dag helt enkelt. Så nu hoppas jag bara på att min plutt kommer hem från jobbet, så han inte får någon uttryckning. Ska ju upp och jobba hela dagen imorgon 11-22, så måste komma i säng skapligt och det går alltid lättare när Jonas är hemma.

Ja, tycker själv att det blivit lite dåligt med lite nya bilder. Men har inte haft någon större lust tyvärr.  
Men i slutet av veckan och i helgen ska jag passa på att foto lite, eftersom jag är ledig också så måste jag ju fördriva tiden på något sett.
Nu ska jag försöka hoppa i säng. Godnatt och sov gott på er. Jag kommer säkert att skriva fler inlägg imorgon när jag jobbar. :)


Slänger in lite bilder som vanligt!






Nu börjar det bli dags för sängen

Men jag är inte alls trött. Så det kommer väl bli sent som vanligt idag också, men imorgon måste jag gå och lägga mig skapligt så jag orkar jobb heldag på Onsdag. Har sökt lite jobb idag, men det är väl inget som nappar i varje fall. Naedå, ska inte vara så negativ, men man kan inte hjälpa att man blir det när man får avslag nästintill hela tiden. 
Men det är väl bara att kämpa på, och hoppas att AF gör vad de ska nu... 

Jonas har inte kommit hem än, jourjobb. Då är det även desto svårare att blir trött. Men får hoppas han kommer hem vart efter. Imorgon kommer Mikaela hit på eftermiddagen, och kanske Therese och Carolina. Vi får se hur det blir. Carolina har jag inte träffat på evigheter, tråkigt. Saknar ju tjejen. Men får hoppas det blir snart.
Vet egentligen inte varför jag skriver, för jag har endå inget intressant att skriva. haha. 
Har inte fotat något heller, har varit några dagar då jag inte känt för det för fem öre, är väl på grund av att det är så trist väder.
Jaja, vi hörs väl av imorgon! :)


Jag längtar tillbaka....

Mitt drömresmål

Och även mitt drömhotell. Ett hotell under vatten i Maldiverna. Skulle inte det vara riktigt häftigt. Att kunna dra sig lite extra på morgonen och samtidigt titta ut i det stora blå havet. Bland alla underbara koraller och alla häfta fiskar och alla andra enorma djur. Det skulle vara så jäkla häftigt. Men känns som jag måste bli rik innan dess. Till Maldiverna ska jag åka någon gång i livet, det ska jag. Men det där hotellet var inte direkt det billigaste. ;) 
Så det kanske man får skippa om man då inte vinner på lotto ;)

Ja, längtar bort till värmen nu och de tror jag att de flesta svenskar gör. Skulle vilja åka bort, åtminstone en vecka till något varmt land. Och bara glömma bort vardagen för en stund. Att bara ta hand om sig själv och ta hand om varandra. Men det blir i vår sen, då blir det antagligen Grekland eller Kroatien, men det lutar mest år Grekland nu i alla fall. Men mig spelar det inte så stor roll vart vi åker, bara det blir någonstans där det är sommar ;) Och fint.

Slänger in några bilder på mitt drömhotell i Maldiverna, visst skulle det vara underbart? 
Puss&Kram. Kanske blir ett inlägg senare.


Alldeles för sent

Ja, det blir ju det. Sitter uppe alldeles för sent. Men har gjort det jag skulle få gjort idag i alla fall. Så nu är städningen klar, för någon dag framåt. Här måste städas jämnt känns det som. Eller det blir det, och mycket på grund av våran lilla Chippen som hårar alldeles för mycket. Men har man skaffat katt får man stå ut, och har man allt i svart i vardagsrummet och en halv vit katt. Ja, då får man stå sitt kast. ;)

Efter städningen lagade jag en mumsig tacopaj med en god sallad med fetaost. Mums. Men Jonas hade ju jourjobb, så det blev att äta själv. Han kom hem för en stund sen i alla fall, men nu ligger han och sover och jag ska strax också bege mig till sängen.
Efter tacopajen gick jag upp till Louise och Mattias och umgicks lite och kollade på efterlängtade solsidan, som som vanligt var riktigt bra. Dock så är det trist när det bara är en halvtimma. Känns som man sitter och tittar i fem minuter och sen är det slut. Men bra var det!
Imorgon ska jag ringa till arbetsförmedlingen, till min handläggare och prata lite allvar. Har väntat väldigt länge på att få en kallelse till en socialkonsult. Men den kallelsen verkar aldrig komma. Har väntat i ett par månader nu, och tycker det är lite konstigt. Jobbar de verkligen för att hjälpa? Nae, i mitt fall börjar jag bli riktigt irriterad. Och det har jag rätt till att vara. Dags att komma ut på en praktik snart så jag kanske får in en fot på så sätt i jobbvärlden. Men det verkar ta tid, väldigt lång tid. Men imorgon ska jag ringa och skälla. Eller skälla och skälla, det kommer jag inte göra i alla fall, men ska försöka låta lite irriterad i alla fall ;)
Nae nu ska jag nog hoppa i sängen. Ta en rök först och sen borsta tänderna. 
Puss och godnatt.
Slutligen en bild på Chippen. Då han visar sina värsta sidor, haha.

16 Januari

Det är redan Söndag och Jonas fick precis åka iväg på jobb. Usch, vad tråkigt. Så vi får se vad som händer här hemma. Känner att jag måste damma av lite här ser för jäkligt ut överallt, men det gäller att ta sig i kragen och göra det också. Får hoppas jag får lite mer energi när jag tagit en dusch.
Ikväll börjar ju även solsidan, har väntat jätte länge på att det ska vara premiär. Det är så jäkla bra, inte så ofta de får till bra humorprogram med en bra handling längre tycker jag. Men solsidan är riktigt bra tycker jag, så det ska jag i alla fall titta på ikväll. :) Tror jag ska slänga ihop en tacopaj också, och göra en god sallad med fetaost. Mums. 

Drömde världens mysigaste dröm inatt. Att Jonas och jag fick en liten knodd, Ville hette han. Var länge sen jag drömde en sån mysig dröm. En sån dröm man inte vill vakna upp ur. Nu längtar jag bara ännu mera tills en knodd kommer till världen. Men det lär ju ta ettag, attans. ;)
Nae, ska väl försöka göra något vettigt nu så. Kanske skriver ett inlägg senare. 
Puss&Kram
Jag saknar mitt långa hår...

Chippen som modell

Ja, när man inte har någon som helst inspiration till att fotografera. Så finns alltid Chippen, även fast han blir lite irriterad när matte ska blixtra med den där jäklarns blixten så ställer han alltid upp :) 
Jag har verkligen ingen som helst fantasi till att fotografera längre. I början när vintern kommer kan det vara riktigt kul att fotografera ute och så vidare.  Men nu räcker det, nu är man inte trött på´t helt enkelt. Och jag ser inte det fina med vintern längre, vintern är alldeles för lång. När våren och sommaren kommer, då ska det bli massor med nya kort. :) Då ploppar alltid fantasin upp igen.
Ska lägga in tre nya kort jag tog på Chippen alldeles nyss, min finaste. Jag förstod nog inte innan hur mycket man kunde älska en liten katt. Han är mitt allt min lilla plutt.

Jonas sitter och spelar för fullt i vardagsrummet nu. Han har ju jouren så jag hoppas verkligen inte att det ringer. Så tråkigt när han får åka iväg. Men det skulle ju inte direkt förvåna mig, det är ju inte så ofta den där jäkla telefonen är tyst ;)
Imorgon är det redan Söndag och vi får se vad som sker i veckan som kommer. Får se om jag hoppar in och jobbar något. Men det blir väl någon dag kanske antar jag. Jonas och jag måste snart även boka in bubbel på grand. Fick ju ett presentkort på 500:- av pappa&Kerstin i förlovningspresent att bubbla och mysa lite för. Så det måste ske snart. :)
Jaja, slänger in korten nu. Ha en fortsatt trevlig Lördag! Puss&Kram

15 Januari

Igår blev det inget inlägg. Jag hade inte någon direkt blogglust, så det blev tyvärr inget inlägg igår. Har inte fotat något nytt heller så några bilder har det inte blivit av, får se om det blir några idag. Kanske ska gå upp till Louise och Mattias och ta lite mer bilder på lilla Chili :) Det är alltid roligast att fota djur. Synd att man inte hade mer djur i familjen. Får väl ta med kameran hem till Jonas pappa och Eva någon dag också och fota Ronja lite :)

Jaja, igår blev det lugnt. Åkte en sväng till ica med Louise och handlade lite mat och sådär. Sen gick jag upp till Mattias och Louise och sen kom Jonas äntligen hem från alla jourjobb. Så vi käkade lite och tog en fika på det.
Sen blev det bara en kväll i soffan :)

Nu ska man äta lite frukost.

Kanske lägger in ett inlägg senare. :)
Puss&Kram

Gick visst inte att lägga in några bilder som jag tänkte, suck. Så det får bli ett bildlöst inlägg för denna gång.


Här åter igen

Nau har mer en halva tiden gått, nu är det inte långt kvar tills jag får stänga och åka hem till sängen. Huvuvärken är fortfarande kvar och det värker i rygg och nacke. Hatar sådana här dagar. Ska man verkligen ha så ont i rygg och nacke så ofta när man bara är 21 snart 22? Ja, det är ju frågan, för det håller ju i sig. Skulle behöva gå regelbundet till en massör, men det har jag inte råd med nu när jag är arbetslös. Så det får vänta.
Skulle hoppas på att ha en lite mer snällare (han är alltid snäll med allt annat hehe) pojkvän på den punkten som kunde massera mig en gång i veckan. Men icke, icke. Men kanske med lite mer tjat kanske det går? haha.

Ja, så nu väntar man bara som sagt på att tiden ska gå. 3 och en halv timma kvar. Och sista timmar är det dags att göra i ordning innan stägning så den brukar gå fort. Kanske ska kolla på några mer avsnitt av Vampires diaries. Riktigt bra serie faktiskt.

Nae, nu tråkar jag bara ut er med att nästintill inte skriva om någonting :P Men händer inte så mkt för stunden tyvärr :) Vi hörs väl imorgon. Puss&Kram




13 Januari

Idag kom jag upp till jobbet i alla fall. Så nu sitter jag här och har precis öppnat butiken. Var en hemsk dag igår men huvudvärk. Och inatt igen började migränen komma tillbaka, men hann stoppa i mig lite piller i tid så den värsta värken gick tillbaka. Så vaknade upp med dunkande huvudvärk imorse också. Dock inte lika förjäklig som igår. Men det var bara att pallra sig iväg till bussen och åka in i alla fall. Behöver ju pengarna som sagt.

Ja, idag jobbar jag från 11-22. En lång dag, som jag hoppas på kommer gå fort. :) Håller på att ladda ner lite avsnitt av vampire diaries som jag ska titta på och fördröja tiden med lite i alla fall.

Jonas går ju på jouren idag också. Inte roliga veckor, då han i dessa vinertider får mängder med jobb så han nästan aldrig är hemma. Men får hoppas på att den här veckan blir lugnare en den förra han hade :)

Har inte så mkt mer att skriva för tillfället, men kanske skriver ett inlägg till senare :)
Puss&Kram

Slänger upp några väldigt gamla kort :)



En bild från när jag körde traktor i skolan, haha.


Blev inget jobb idag

Vaknade upp med migrän, och fick ringa till syster och säga att jag inte kunde jobba. Känns inte direkt så kul, eftersom de hade planerat in lite saker och så. Och sen behöver ju jag varenda krona jag kan få in nu. 
Men sånt är livet. Imorgon ska jag i alla fall jobba igen. :)
Ja, vaknade ju upp imorse av migränen. Så efter jag hade ringt till syrran så somnade jag om och vaknade vid halv två. Och då fortfarande med huvudvärk, dock inte lika kraftig men endå så pass kraftig så man inte orkar ha öppna ögon. Så det var bara att ligga i sängen och vila lite till och knapra tabletter. Nu är det bättre men är som vanligt efter ett migränanfall helt mör i kroppen och har fortfarande en dov huvudvärk. Men det är väl bara fortsätta att vila, men kanske ska flytta mig till soffan nu istället. Blir så rastlös av att vara sängliggandes. 

Jaja, idag blir det nog inget mer blogg inlägg. Börjar redan få ont i ögonen när jag suttit här en liten stund, så kanske bäst att stänga ner så den inte migränen hittar en väg tillbaka.
Slänger in lite bilder på min älskade när han var en liten bebis :)  Puss&Kram


Snart är det Godnatt

Men först tänkte jag lägga in lite youtube klipp :) Jag känner mig lite gammalmodig när jag säger det här. Men jag bara älskar Let´s Dance, eller åtminstone när det kommer in dom som blir riktigt duktiga. Och förra året blev jag helt förtrollad av Laila Bagges och Tobias sista dans i finalen. Dans är inte bara dans utan man ska berätta en historia. Och det gjorde verkligen dem och den dansen gick rakt in i hjärtat.

Jag har alltid haft ett väldigt stort intresse för musik. Och sång och dans är det som jag har tyckt om mest.
Och jag har alltid haft så stora drömmar kring det, men tyvärr inga drömmar som någongång kommer bli uppfyllda. Så därför älskar jag program som Let´s dance och Idol till exempel. För då får jag sitta mig och drömma mig bort ettag och se andra göra det som jag också skulle vilja göra om jag nu kunde det, som jag dock inte kan :) Det är därför det får just bara vara en dröm för mig :)

Här kommer lite klipp, godnatt :)

 

 

 

 


11 Januari

Dagarna går fort alldeles för fort. Idag jobbar Jonas sent, så imorsse fick man vakna upp tillsammans. :)
Vi gick en sväng till mormor, där mamma också var och tog en fika. Sen direkt efter det så har vi varit uppe hos Mattias&Louise på en fika också :)

Kom precis hem ifrån konsum, var tvungen att ladda på busskortet. Ska jobba imorgon och på Torsdag.
Måste få in lite pengar nu, och börja spara en hel del. Ska försöka att spara 1000:- från pengarna jag får ifrån försäkringskassan + lite av de pengarna jag tjänar när jag hoppar in och jobbar.
Så får leva lite snålt de kommande månaderna, men vad gör det. När jag går in för att spara, då gör jag det.

Finns så mkt jag skulle vilja köpa hem nu också. Har hittat massa fint på Ikea, lite inredningsprylar.
Sen skulle jag ävenm vilja köpa nytt bord och tvbänk till vardagsrummet i vitt istället för svart. Är helt odugligt att ha svart när man har en katt som hårar allt för mycket. Men det får vi ta senare.
Den här månaden ska vi köpa nytt köksbord i alla fall som verkligen behövs, sen skulle vi behöva en fin byrå eller något liknande till att ha mot ena väggen i köket. Men köksbordet går först, och det ska Jonas betala. Det har jag inte råd med tyvärr. Jag vill ha ett jobb. Men vi får hoppas et nappar något snart.

Jaja, snart ska jag laga käk. Och eftersom Jonas ska iväg och jobba, så ska jag laga något riktigt lätt och riktigt gott som inte Jonas tycker om. Och det är burkköttfärsås :) Mums. Jag älskar den :)

Har inte så mkt mer att skriva. Men vi kanske hörs senare eller så lär jag väl skriva några rader imorgon när jag är på "jobbet". Puss&Kram

Slänger in två kort på mina fina ögonstenar :) Pim & Nemo






Nya Foton

Ja, det blev inte så många nya biler idag. Men några blev det i alla fall. Blev inte heller några foton som hamnade i mappen "De bästa av de bästa". I den mappen lägger jag in alla de bilder som jag är mest nöjd med. Men det är inte så underligt. Var ute och fotade lite och kom precis ut, men då gick såklart solen i moln. Och hade inte så mycket bra ideér på saker att foto här hemma, så det blev bara några stycken avtryckningar. Så ge mig lite tips, så jag får lite inspiration. :)

Skulle även snart vilja att börja med att träna på att fota lite porträtt bilder. För det nya objektivet jag fick av Jonas i julklapp är bäst på det. Det märkte jag även idag, blev inte så jätte bra kort ute på längre avstånd. Så om det finns någon som ställer upp så är det bara att säga till. :)

Nu längtar jag bara till våren och sommaren. Det är då i mitt tycke roligast att fotografera. Man får så mycket nya ideér och det finns så mycket mer att fota. Men det är ju ettag kvar tyvärr, men det får väl fort dit får man hoppas.

Ja, för tillfället så sitter jag i vardagsrummet, medans Jonas spelar. Jag spelar i och för sig med, men dock så är jag inte lika bra. Men det börjar ta sig i alla fall ;) haha.

Nae, nu ska jag äta upp resterna av pannkakorna jag gjorde förrut. Slänger in någon/några av de bilder jag tog idag också. Puss&Kram







Ja, det fick bli de här bilderna. Bilden på Chippen tyckte jag blev bra. Dock blev gardinen lite i vägen och han hade lite "ögonbajs". Annars hade den hamnat i Detbästaavdebästa mappen :)


Måndag

Och det är idag alla skolor och allt sånt börjar. Utan för mig som är arbetslös, som väntar på att arbetsförmedlingen ska skicka ut en kallelse på att jag ska få komma till en socialkonsult. Men som aldrig sker trots att jag ringt och försökt skynda på det tre gånger nu, så händer det ingenting.

Blir bara så trött på´t. Jag söker jobb hit och dit samtidigt som jag väntar, men det är ju för fasiken aldrig nått som nappar. I vissa lägen ångrar jag att jag läste till djursjukvårdare. Det är en bra linje om man funderar på att läsa vidare för då har man en ganska  stor chans till att läsa vidare till många olika saker. Men inte om man vill ha ett jobb direkt efter kan jag säga. Jag skulle gott handel eller något annat. Då hade det nóg varit lite enklare att få något jobb som butikssäljare eller något i den stilen.

Jaja, man kan ju alltid vara efterklok. Men hade tre underbara år på Himmelstalund i alla fall och fick lära mig och hålla på med det jag älskar. Djur. Så det ska jag vara glad för.

Snart ska jag hoppa in och ta en dusch, och sen göra i ordning lite här hemma. Sen får vi se, blir väl att ta upp kameran, men får se när det blir :) Blir nog lite senare. Så jag kan testa min nya blixt lite mer hur bra den är i mörker och så vidare.

Vi hörs senare! Puss&Kram



  

Nu är det dags för sängen

Ja, det är nog det. Brukar nu för tiden gå och lägga mig ganska så skapligt, men igår och idag blev det sent.
Har suttit med bloggen hela kvällen och försökt fixat och donat lite. Fick till headern i alla fall med lite av Louise hjälp. :) Men ska nog ändra den, blev inte så nöjd med den. Men den får vara där så länge. Bättre en ingen alls.

Ja, jag tänkte vväl bara säga godnatt. Imorgon ska jag även försöka få till lite fotografering här hemma. :)

Godnatt och Sov gott! 


9 Januari

Har försökt att lära mig lite om blogg.se när det gäller stilmallar och koder och hit och dit. Det tar sig, men det är något som inte stämmer när jag ska prova att lägga in en egen header. Får fråga Louise senare vad det är jag gör för fel. Att det måste vara så komplicerat, att det inte bara kan stå på SVENSKA så man förstår och bara att man får ladda upp en header och sen är det klart. Får väl se om man förstår sig bättre på det när man sitter med det lite.

Jaja, igår var Jonas och jag inne på vrinnervi en sväng. Jonas mamma ligger ju där och har snart legat där i en vecka. Så vi försökte göra så att tiden skulle gå lite för henne. Kan ju inte vara roligt att ligga där och inte ha ett skit att göra. Fast snart kommer hon hem :)

Efter vi hade varit där så åkte vi förbi Spicy hot och köpte med oss mat hem. Mums. Sen blev det att Jonas satt och spelade resten av kvällen och jag fick också vara med i mellan åt. Han har ju köpt sig ett Playstation 3 nu också (han har även ett xbox360) så han spelar Battelfield badcompany live. Och jag måste bara säga det att jag är en naturbegåvning vad det gäller att peppra folk haha. Jag ska allt bli bättre så jag kan slå Jonas, så han blir lite sur. haha.

Uppdatera min fotosida igår med lite nya foton. Blev inte så jätte många, men lite grann nytt kom upp i alla fall :)
Så det är bara att ni kikar in där. http://www.wix.com/emelieelina/portfollio

Här kommer lite bilder.

FiskeJonas, gå in på hans blogg så blir han glad. www.teamdaylight.blogg.se











 


8 Januari

Ja, jag byter hit och dit mestadels hela tiden. Men blogg får det bli, metrobloggen är så tråkig och ser så tråkigt ut på något vis. Skulle vilja göra om designen, men är Emelie bra på sånt? Nae, inte direkt. Så får väl se om det är någon snäll själ som vill hjälpa mig. Kanske Louise ;)
Jaja, blir inte något direkt långt inlägg idag dock. Men är riktigt fotosugen, så ska nog fota lite sen tror jag. 
Ska in till stan första till vrinnervi för att hälsa på Jonas mamma :) Sen när jag kommer hem ska jag nog passa på att fota lite. 

Kanske återkommer senare. 

Puss&kram

Välkommen till min nya blogg!